Вже цього четверга, 29 квітня, православні українці відзначать важливий "Чистий" день, який передує Страсній п'ятниці. Наші читачі знають, що в ці квітневі дні країну буквально захопила прохолода.

Але у синоптиків є приємні новини, які допоможуть налаштуватися на позитивний настрій і робочий лад, адже належить ще так багато всього зробити - особливо вдома.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Народного синоптика Наталки Діденко в мережі Facebook.

"Дивимося разом цю карту ранкової температури повітря і починаємо мляво, а вже потім бадьоріше махати рукою цим невихованим 'мінусам'. Заморозки так засиділися, як надокучливий гість, коли господарі вже і посуд помили, і серветки демонстративно складають і синхронно позіхають - нічого не діє. Карта 1.

Карта Наталки Діденко, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу

Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Однак нарешті можна вже зловтішно спостерігати, як найближчої ночі заморозки залишаться тільки на грунті, хіба на північному сході України - і в повітрі. І все. Далі вони розчиняться в більш теплому повітрі, як цукор в чаї). Противникам цукру можна придумати інший образ). Отже, завтра, 29-го квітня, потепління в Україні набиратиме обертів. Карта 2.

Карта Наталки Діденко, скріншот: Facebook

Протягом дня температура повітря в більшості областей досягне + 13 + 18 градусів. Свіже завтра на Сумщині, на морських узбережжях і, звичайно, в Карпатах. У четвер буде в Україні багато сонця, лише в західних областях пройдуть періодичні дощі. Карта 3.

Карта Наталки Діденко, скріншот: Facebook

Вітер очікується південного напрямку або південно-східного, на Заході і Півночі завіватиме сильніше. У Києві чистий Четвер буде з вітряним сонечком, без опадів. Нічні заморозки поступово відступатимуть, хіба що ще десь зачепляться за грунт. День принесе комфортні + 14 градусів. Не зчуємося, як і до +20 дійдемо).

А поки готуємося чистити думки, тіло і домівки, міняти нову постіль, попротирати нарешті всі маленькі статуетки і фото в рамочках на полицях, помити квіти, скласти подалі пуховики і шапки. І головне, не сердитися ні на кого, ані на себе. Чистий Четвер завтра).", - пише Наталка Діденко.

Які ще є традиції на Чистий четвер?

Не виливайте брудну воду вдома

З Чистого четверга до Страсної п'ятниці не варто залишати невимитий посуд і замочену, але не випрану білизну. Також корисно принести в будинок свічку, яку Ви принесли з церковної Літургії - вона здатна очистити енергетику оселі, особливо її сила зростає в Чистий четвер.

Їжа

Що стосується їжі, то в Чистий четвер триває суворий піст, тому багато віруючих навіть не дозволяють собі послаблення посту, а дотримуються сухоїдіння без масла і гарячих страв. Також ті люди, які серйозно ставляться до посту і Страсного тижня, після вмивання вранці йдуть на ранкову літургію до церкви для сповіді і причастя, перед цим нічого не ївши.

Що можна їсти

І ще одним важливим повір'ям у четвер вважають приготування їжі до Великодніх свят. Саме після прибирання господаркам краще братися за випікання пасок, розмальовку яєць і приготування смачних святкових страв, які через пост в Святу неділю ще куштувати на смак не можна.

Раніше повідомляли, погода здивує українців на Великдень, синоптик приголомшила прогнозом: "23 градуси тепла".

Як повідомляв Знай.uа, потужний смерч спустився з неба, десятки переляканих людей схопилися за камери: "Ви це бачили?".

Знай.uа писав, Вальпургієва ніч 2021: головні прикмети і як пов'язана з православ'ям.