З одного із найвідоміших американських аеропортів прийшли доволі тривожні новини, які, на щастя, отримали "щасливий кінець". Так, на території авіахабу ім. Джона Кеннеді в Нью-Йорку спіймали чоловіка, який віз з Гайани контрабандою 35 зябликів.

Найзагадковіше те, як чоловік віз "контрабанду". Кожну з живих співочих пташок він запакував окремо і засунув у спеціальну кишеню, пришиту до його верхнього одягу.

Про це стало відомо завдяки повідомленню авторитетного австралійського видання 7news.

Зяблики в Нью-Йорку, фото: CNN

Увагу митників він привернув, коли пташки почали попискувати. Контрабандиста затримали, а пізніше відпустили під заставу в 25 тисяч доларів. Його цінний і делікатний вантаж конфіскували. Сам він зізнався, що йому пообіцяли заплатити три тисячі доларів за ввезення птахів у США. Причому більшу частину грошей ще не встиг отримати, тільки 500 доларів, які йому дали перед вильотом.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Виявилося, що він віз зябликів для продажу любителям спеціального конкурсу співочих птахів. За словами Кетрін МакКейб, спеціального агента Служби охорони рибальства і дикої природи США, розслідування показало, що ці види птахів часто беруть участь в "співочих конкурсах" в районах Бруклін і Квінс в Нью-Йорку.

Зяблики в Нью-Йорку, фото: CNN

"У таких змаганнях, які часто проводяться в громадських місцях, наприклад, в парках, беруть участь дві пташки. Вони співають, і суддя обирає ту, у якої краще голос", — зазначила МакКейб.

За її словами, конкурс співочих птахів доволі азартний захід: глядачі роблять ставки, а пташка-переможець стає доволі цінною і може бути продана за більш, ніж 10 тисяч доларів.

Пташок вилучили та передали на 30-денний карантин. Відомо також, що пізніше їх відправлять до міського зоопарку, на постійне місце проживання. Цікавий факт ще й в тому, що зяблики водяться і в США, проте види з Гайани, держави в Південній Америці, вважаються голоснішими і тому більше цінуються.

Раніше повідомляли, на Львівщині спіймали невловимого ніндзю, який обчистив десятки квартир: "Повис на балконі...".

Як повідомляв Знай.uа, львівські патрульні спіймали нахабного поляка, який повертався додому на краденому BMW.

Знай.uа писав, на Тернопільщині чиновника спіймали на великій афері, вам і не снилося: поклав у кишеню квартиру.