Вже в неділю, 2 травня відбудеться одне з головних свят року - Великдень. Більшість почала підготовку вже зараз, і експерти поділилися унікальними стравами, які допоможуть урізноманітнити святковий стіл.
У сюжеті ТСН розповіли про давні пасхальні рецепти, які можна приготувати вдома за невеликі гроші.
Наприклад, зараз в тренді англійські кекси, і кондитери намагаються роздобути якомога більше рецептів з їх приготуванням. Також, є старовинні українські короваї та калачі, які будуть непогано виглядати на святковому столі.
Головною їх відмінністю від англійських кексів є те, що в тісто йде власна закваска, тільки перемелене борошно, а також мед, сливи і горіхи.
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
До короваю раніше було прийнято випікати коржі і вертуни. Під час застілля їх віддавали тим, хто бажав цього року знайти собі пару на все життя, і як розповідали предки, це реально працювало.
Короваї, до слова, завжди пекли маленьких розмірів, щоб можна було за один раз все з'їсти. При цьому, ні в якому разі його не можна різати ножем, тільки ламати.
Експерти впевнені, що ці страви зможуть здивувати гостей, які прийдуть до вас на Великдень в гості. Всього трохи зусиль і свято вдасться.
Нагадаємо, що саме великодні паски і фарбовані яйця давним-давно стали символом цього світлого свята. Люди ходять в цей день до церкви, і освячують.
Нагадаємо, що легкі рецепти великодніх пасок і як швидко пофарбувати яйця: очищаємо тіло і душу.
Як повідомляв портал Знай.uа, у 2021 році Великодній кошик подорожчав на 160 гривень порівняно з минулим роком.
Також Знай.ua писав, що Костянтин Грубич показав простий рецепт паски без дріжджів і випікання.