Українцям показали оригінальний рецепт традиційної пасхальної страви - буженини.
Рецептом поділився ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна".
Практично кожна українська господиня вже почала приготування до Великодня. Однак, крім пасок на столах завжди присутній буженина. Ведучий програми" Ранок з Ураїною " Григорій Герман поділився своїм оригінальним рецептом цієї страви.
Інгредієнти:
- Ошийок свинячий - 1 кг
- Аджика домашня - 200 г
- Лавровий лист - 3 шт.
- Часник - 5 зуб.
- Морква - 2 шт.
- Розмарин - 3 гілочки
- Перець горошком - 1 ст. л.
- Сіль - 25 г
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Приготування:
Наливаємо в сотейник невелику кількість води і доводимо на плиті до кипіння. У воду додаємо лавровий лист, розмарин, перець горошком і столову ложку солі. Варимо до тих пір, поки спеції не віддадуть свої аромати.
Знімаємо сотейник з вогню і переливаємо рідину у велику миску. Додаємо склянку холодної води. У теплий розчин занурюємо свинячий ошийок і залишаємо маринуватися на 24 години.
На наступний день можна запікати свинину. Для цього нарізаємо невеликими шматочками моркву і часник. У м'ясі робимо надрізи, куди нашпиговуємо овочі. Щедро змащуємо буженину зверху аджикою і відправляємо в духовку при температурі в 170 градусів на 1,5 години.
Нагадаємо про ідеальні кекси на Великдень замість обридлих пасок: свекруха проковтне язик.
Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко поділився спрощеним рецептом італійської паски панеттоне.
Також Знай.uа писав, як вибрати Великодній рушник без шкоди для здоров'я: три важливі поради.