Українцям показали оригінальний рецепт традиційної пасхальної страви - буженини.

Рецептом поділився ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна".

Практично кожна українська господиня вже почала приготування до Великодня. Однак, крім пасок на столах завжди присутній буженина. Ведучий програми" Ранок з Ураїною " Григорій Герман поділився своїм оригінальним рецептом цієї страви.

Інгредієнти:

  • Ошийок свинячий - 1 кг
  • Аджика домашня - 200 г
  • Лавровий лист - 3 шт.
  • Часник - 5 зуб.
  • Морква - 2 шт.
  • Розмарин - 3 гілочки
  • Перець горошком - 1 ст. л.
  • Сіль - 25 г

Буженина / фото : Ранок з Україною

Популярні новини зараз

День Прокла 3 грудня: витирайтеся виворотом білизни, нікуди не їдьте і моліться, традиції та заборони суботи

Киян готують до колапсу: опалення та води може не бути до самої весни

Викупаємося в цукрі та обсипемося м'ясом: в Україні змінилися ціни в Ашані та Метро, ​​перелік подешевшань

600 тисяч гривень за "зараз проїдемо": українським водіям виписують новий штраф, догралися

Показати ще

Приготування:

Наливаємо в сотейник невелику кількість води і доводимо на плиті до кипіння. У воду додаємо лавровий лист, розмарин, перець горошком і столову ложку солі. Варимо до тих пір, поки спеції не віддадуть свої аромати.

Знімаємо сотейник з вогню і переливаємо рідину у велику миску. Додаємо склянку холодної води. У теплий розчин занурюємо свинячий ошийок і залишаємо маринуватися на 24 години.

На наступний день можна запікати свинину. Для цього нарізаємо невеликими шматочками моркву і часник. У м'ясі робимо надрізи, куди нашпиговуємо овочі. Щедро змащуємо буженину зверху аджикою і відправляємо в духовку при температурі в 170 градусів на 1,5 години.

Нагадаємо про ідеальні кекси на Великдень замість обридлих пасок: свекруха проковтне язик.

Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко поділився спрощеним рецептом італійської паски панеттоне.

Також Знай.uа писав, як вибрати Великодній рушник без шкоди для здоров'я: три важливі поради.