Сирна паска "Снікерс" на Великдень виходить настільки смачною, що словами це неможливо передати. Щобільше, її можна готувати як простий десерт і не обов'язково лише на свято.

Інгредієнти: ⠀

Для карамелі:

  • 115 г цукру;
  • 50 г вершкового масла 82,5% жирності;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 80 мл гарячих вершків 33% жирності;
  • 120 г смаженого і очищеного арахісу.

Для крему:

  • 2 яйця;
  • 90 г цукру;
  • 100 мл гарячих вершків 33% жирності.

Сирна паска "Снікерс", скріншот з відео

Популярні новини зараз

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще

Сирна паска "Снікерс", скріншот з відео

Для шоколадної начинки:

  • 60 г молочного шоколаду;
  • 30 мл вершків 33%⠀

Для основи:

  • 500 г сиру 0-9% жирності;
  • 70 г вершкового масла 82,5% жирності

Приготування:

Для приготування карамелі на середньому вогні, в сотейнику з товстим дном, розтопити цукор. Тепер додаємо вершкове масло кімнатної температури, сіль і швидко перемішуємо. Вливаємо гарячі вершки, перемішуємо і знімаємо з вогню.

Збиваємо масу блендером і даємо охолонути. Кілька столових ложок карамелі залишаємо для прикраси, а до іншої частини додаємо арахіс і перемішуємо.⠀

Сирна паска "Снікерс", скріншот з відео

Сирна паска "Снікерс", скріншот з відео

Щоб приготувати крем, яйця збиваємо з цукром до його розчинення. Продовжуючи збивати, вливаємо гарячі вершки. Тепер ставимо крем на середній вогонь і, помішуючи, варимо до загустіння. Пробиваємо блендером до однорідної маси і даємо охолонути.

Для приготування шоколадної начинки, шоколад кімнатної температури заливаємо гарячими вершками і перемішуємо до однорідної маси. Даємо йому охолонути.

Сирна паска "Снікерс", скріншот з відео

Сирна паска "Снікерс", скріншот з відео

Тепер до сиру додаємо вершкове масло кімнатної температури, остиглий крем і пробиваємо блендером до однорідної маси без крупинок. Додаємо карамель з арахісом, шоколадну начинку і перемішуємо кілька разів лопаткою, щоб вийшов гарний мармуровий малюнок.

Форму для паски ставимо на тарілку і застилаємо її подвійним шаром вологої марлі. Викладаємо масу, щільно утрамбовуємо і загортаємо краю марлі. Зверху накриваємо тарілкою, ставимо вантаж. У холодильнику паска має простояти всю ніч. Зранку акуратно перевертаємо, знімаємо форму і марлю та прикрашаємо карамеллю.

Сирна паска "Снікерс", скріншот з відео

Нагадаємо, Наталія Могилевська поділилася корисним рецептом паски на Великдень: "Святкуйте і худніть". Наталія Могилевська перед Великоднем поділилася обіцяним рецептом

Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко поділився ідеальною стравою до Великодня: рецепт курочки на банці з картоплею. Євген Клопотенко поділився рецептом, який вийде при мінімальній кількості дій

Також "Знай.ua" писав, зять Ніни Матвієнко Мірзоян розкрив секретний рецепт незвичайного шашлику: 4 дні вихідних. Артист розповів, як приготувати смачну страву на мангалі