Ми раді привітати всіх православних християн з Великоднем і повідомити, що свято Воскресіння 93 бригада Холодний Яр відзначає на передовій. Кадри з Донбасу показали в Facebook.

"Христос молився, щоб гідно померти на хресті. Кожен з нас звертається до Бога, коли важко. Але Христос прийшов, щоб виконати волю Отця, від якої він міг відректися. Але не зробив цього. Він виконав волю Отця і помер, але потім виконав волю Отця і Духом Святим воскрес з мертвих. Ми можемо також виконати волю Господа, зробити оцінку свого життя і померти для гріха", - сказав капелан Oleksandr Petrushkevych.

З самого ранку бійці бригади зібралися на плацу, щоб привітати один одного і славити Спасителя. Ритуал проводили капелани бригади отець Олександр і отець Максим.

Великдень на Донбасі, фото: Facebook

"Сьогодні ми освячуємо паску. Але є священний Великдень з неосвяченим серцем-це не те, що хоче від нас Господь. Тому Церква молиться завжди не за паски або великодні яйця. Церква молиться за освячення наших сердець", - додав Максим Чебан.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Великдень на Донбасі, фото: Facebook

Після цього він з молитвою окропив бійців святою водою, а також освятив в їдальні паски і святковий сніданок. Далі капелани вирушили на передній край, щоб донести благу звістку до тих, хто зараз в окопі захищає Україну зі зброєю в руках.

У бригаді привітали українців зі світлим святом Великодня і побажали сили для того, щоб подолати перешкоди.

Раніше ми повідомляли, СБУ знайшли на Донбасі боєприпаси 7 річної давності: бойовики геть забули про них

Як повідомляв "Знай.uа", осколкові гранати летять у воїнів ЗСУ на Донбасі прямо з неба, окупанти не зупиняються навіть перед Великоднем.

Також "Знай.uа" писав, що на Донбасі окупанти обстріляли передмістя Авдіївки з гранатометів і напали на ЗСУ з безпілотника.