Український кулінар і переможець 5 сезону "Майстер шеф" Євген Клопотенко показав рецепт салату з кульбабами.
Відповідний пост з'явився на його сторінці в Instagram.
На сьогоднішній день кожен може побачити на клумбах або в полі квітучі кульбаби. Багато їх сприймають лише як красиві квіти, проте Євген Клопотенко вирішив довести, що ці квіточки не просто їстівні, а ще й смачні.
Не дивіться на кульбаби, а суйте до рота. Я не жартую. Ви топчетеся по їжі і навіть не знаєте про це. В ефірі рубрика «недооцінене», - написав Клопотенко.
Інгредієнт:
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
- Кульбаби (листя і бутони)
- Бальзамічний оцет
- Оливкова (або будь-яке інше) масло
- Лимонна цедра
- Сардина
- Морква
- Зелень
- Хліб
- Сіль, перець
Приготування:
Кульбаби добре промиваємо, очищаємо від зайвих корінців і бруду. Відокремлюємо листя від суцвіть. Якщо листя дрібні, то можна їх так класти в тарілку, якщо побільше – то порвати. У миску дрібно відриваємо пелюстки кульбаби.
Дрібно шаткуємо кільцями моркву. Довільно нарізаємо оливки. Все це додаємо до кульбаб, заливаємо невеликою кількістю бальзамічного оцту і масла. Посипаємо лимонною цедрою.
На тарілку кладемо шматочок хліба, а зверху сардину. Посипаємо салатом, що вийшов, і додаємо спеції за смаком.
Нагадаємо, що Євген Клопотенко поділився ідеальним блюдом до Великодня: рецепт курочки на банці з картоплею.
Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко спростив приготування плову до мінімуму: "буде вам добре в роті".
Також Знай.uа писав, що Євген Клопотенко розповів, як змусити сусідів верещати.