Український кулінар і переможець 5 сезону "Майстер шеф" Євген Клопотенко показав рецепт салату з кульбабами.

Відповідний пост з'явився на його сторінці в Instagram.

На сьогоднішній день кожен може побачити на клумбах або в полі квітучі кульбаби. Багато їх сприймають лише як красиві квіти, проте Євген Клопотенко вирішив довести, що ці квіточки не просто їстівні, а ще й смачні.

Не дивіться на кульбаби, а суйте до рота. Я не жартую. Ви топчетеся по їжі і навіть не знаєте про це. В ефірі рубрика «недооцінене», - написав Клопотенко.

Інгредієнт:

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Показати ще
  • Кульбаби (листя і бутони)
  • Бальзамічний оцет
  • Оливкова (або будь-яке інше) масло
  • Лимонна цедра
  • Сардина
  • Морква
  • Зелень
  • Хліб
  • Сіль, перець

Приготування:

Кульбаби добре промиваємо, очищаємо від зайвих корінців і бруду. Відокремлюємо листя від суцвіть. Якщо листя дрібні, то можна їх так класти в тарілку, якщо побільше – то порвати. У миску дрібно відриваємо пелюстки кульбаби.

Дрібно шаткуємо кільцями моркву. Довільно нарізаємо оливки. Все це додаємо до кульбаб, заливаємо невеликою кількістю бальзамічного оцту і масла. Посипаємо лимонною цедрою.

На тарілку кладемо шматочок хліба, а зверху сардину. Посипаємо салатом, що вийшов, і додаємо спеції за смаком.

Нагадаємо, що Євген Клопотенко поділився ідеальним блюдом до Великодня: рецепт курочки на банці з картоплею.

Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко спростив приготування плову до мінімуму: "буде вам добре в роті".

Також Знай.uа писав, що Євген Клопотенко розповів, як змусити сусідів верещати.