Ми звикли зберігати яйця в холодильнику, але як виявилося робити це небезпечно для здоров'я.
Яйця можна зберігати тільки при кімнатній температурі. Згадайте де вони зазвичай лежать в магазині або супермаркеті, явно не в холодильнику.
Так чому ми зберігаємо яйця в холодильнику? Тут слід згадати, як було в радянські часи. Тоді яйця були в дефіциті і видавалися по талонах. Через це народ намагався накупити їх побільше. І щоб такий важливий продукт зберігався довше, його залишали в холодильнику.
У сучасному світі яйця не в дефіциті і купити їх можна в будь-якому магазині і в будь-який момент. Тому потреби зберігати їх в холодильнику немає.
Пенсіонерів роздратують новим перерахунком: одним додадуть 2000 грн, а іншим – майже нічого
Повісток можна не боятися: низку українців звільнять у липні від мобілізації – кому пощастить
Українців перевірятимуть щомісяця: можуть зняти виплати та скасувати статус
"Попереду кривава осінь": командир ЗСУ порадив українцям готуватись до найгіршого
Яєчна шкаралупа дуже тендітна і при перепаді температури вона стає ще більш вразливою. Наприклад, якщо дістати яйце з холодильника і відразу опустити в воду, воно може тріснути. І якщо його різко перенести з теплого місця в холодне, шкаралупа теж може не витримати.
Від тривалого зберігання в холодильнику на яйцях почнуть з'являтися тріщини, а в них слідом небезпечні бактерії. Для людини вони шкідливі тим, що викликають розлади травлення і різні інфекційні хвороби.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше Список небезпечних продуктів: що їсти ні в якому разі не можна
Як повідомляє портал «Знай.иа» Топ-10 продуктів з вашого холодильника, які знищують здоров'я
Також «Знай.иа " писав, що Чого не любить варення, або як забезпечити улюблену смакоту від цвілі: поради господиням