Якщо звичайні котлети вже набридли, але хочеться порадувати домочадців чимось смачним - пропонуємо вам рецепт традиційної української страви гречаників. Готувати їх не важче, ніж звичайні котлети, а смак вас приємно здивує.

Інгредієнти:

  • М'ясо (будь-яке) - 500 гр.
  • Варена гречка – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля - 2 шт.
  • Томатний соус / кетчуп-200 гр.
  • Морква - 1 шт.
  • Сіль, перець - за смаком
  • Борошно - для панірування
  • Рослинна олія - для смаження.

Інгредієнти / скріншот з відео

Приготування:

Пропускаємо все м'ясо і 1 цибулину через м'ясорубку. Отриманий фарш змішуємо з 1 яйцем, додаємо сіль і перець. Далі всипаємо варену гречку і добре перемішуємо.

Фарш / скріншот з відео

Популярні новини зараз

Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році

Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур

Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків

Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця

Показати ще

З готового фаршу формуємо котлети (розмір можете регулювати з власних уподобань). Обвалюють котлети в борошні і викладаємо на розігріту сковороду з маслом. Готуємо на середньому вогні.

Гречаник / скріншот з відео

Для соусу дрібно нарізаємо 1 цибулину і натираємо моркву на крупній тертці. На сковороді пасеруємо овочі на середньому вогні. Готовність визначаємо по золотистому кольору.

Зажарка / скріншот з відео

Далі додаємо до овочів томатний соус і Томім все разом до кипіння. Після викладаємо в сковороду отримані гречаники і тушкуємо під кришкою на повільному вогні близько 15-20 хвилин до повної готовності.

Соус / скріншот з відео

Гречаники в соусі / скріншот з відео

Нагадаємо, що холодний борщ вгамує голод у спеку: старовинний рецепт від наших бабусь.

Як повідомляв портал Знай.uа, дієтологи розвіяли міфи про користь свіжовичавленого соку: не найкраще рішення.

Також Знай.uа писав, як приготувати варення і настоянку з кульбаб.