У червні православні християни відзначатимуть два великих свята - Вознесіння Господнє і Трійцю, які нагадують про події, що відбулися після Воскресіння Христа.

Вознесіння Господнє відзначають на 40-й день після Великодня і цьогоріч воно припадає на 10 червня. Цього дня згадують вознесіння Христа на небо після воскресіння.

Після того, як Ісус вознісся на небо, ангели сповістили про друге пришестя Христа на землю. У народній традиції Вознесіння вважалося переходом від весни до літа.

Вознесіння Господнє / Фото: Pixabay

Трійцю святкуватимуть 20 червня, її відзначають на 50-й день після Великодня. Цей день вшановують на честь Зішестя Святого Духа на апостолів. Він завершує післяпасхальний період.

Популярні новини зараз

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще
Крім того, цей день вважається днем народження Церкви. Адже на 50-й день після Воскресіння Христа апостол Петро став проповідувати, що Ісус воскрес. Він закликав людей до навернення в християнство і того ж дня до апостолів приєдналися кілька тисяч осіб.

Згідно з народною традицією підлоги в храмах і будинках в цей день встеляли зеленою травою, квітами, гілками. Зелений колір символізує життєдайну силу святого Духа.

Свята Трійця / скріншот з відео

Нагадаємо, молитва до святих при зраді у шлюбі: як випросити у Бога щастя і вірність у подружжі. Молитва допоможе пережити зраду найближчої людини

Як повідомляв портал "Знай.ua", вінчання чи просто штамп? Усі "за" і "проти" шлюбу з дозволу Бога - чи врятує від розлучення. Як церквою сприймається невінчаний шлюб

Також "Знай.ua" писав, що День Святої Ріти Касійської 22 травня: як просити допомоги у покровительки жінок, матерів і нужденних. Сьогодні згадують подвиг віри святої Рити Касійської