Солона рибка завжди була і буде однією з кращих закусок під чарочку. Приготувати запаморочливу "закусь" можна навіть з найпростішої риби, наприклад – мойви.
Знайти мойву на ринку або в магазині зараз не проблема. А ми розповімо, як перетворити її в блюдо, яке захочеться готувати знову і знову.
Що знадобиться для приготування мойви в пряному маринаді:
- 35 грамів морської солі середнього помелу;
- 600 грамів води;
- Стільки ж свіжої або розмороженої мойви;
- Стакан дистильованого або білого оцту;
- 25 грамів цукру;
- Чайна ложка насіння гірчиці;
- Чайна ложка горошин запашного перцю;
- Два лаврових листочка;
- Два бутончика гвоздики;
- Половина лимона;
- Маленька салатна цибулина.
Як готувати?
Перевірки ТЦК на вулиці: чи законна вимога показати телефон
Більше жодних пільг: пенсіонерів змусять платити податок на землю
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Мойву промити, викласти на решетĸу в один шар, щоб підсохла. Розчинити в півлітра гарячої води сіль, остудити до кімнатної температури.
Опустити в розсіл мойву, відправити в холодильник на добу.
Як маринувати?
Приготувати маринад: змішати в сотейнику цукор, уĸсус, 125 мл води, кинути всі спеції. Довести до кипіння і проварити хвилин п'ять. Зняти з плити, остудити.
Засолену рибку скласти в скляну банку, переклавши часточками цибулі і лимона. Туди ж відправити всі спеції, залити маринадом. Щільно закрити банку, прибрати в холодильник ще на 24 години.
Така закуска може зберігатися в холодильнику до місяця. Особливо смачно з скибочкою житнього хліба.
Нагадавши, швидка і смачна закуска з лаваша - як приготувати сирні палички з часником.
Як повідомляв портал Знай.uа ситний турецький суп з червоної сочевиці-страва, яка зарядить енергією на весь день.
Також Знай.uа писав, картопляні биточки, як в дитинстві-швидкий рецепт улюбленої страви, яке розлетиться моментально