Зовсім скоро в Україні почнеться кавуновий сезон. Перед багатьма господинями постане питання, що ще, крім нарізування скибочками і приготування фрешів, можна зробити з урожаєм цієї гігантської ягоди.

Деякі примудряються заготовлювати кавуни про запас, заквашуючи їх або уварюючи сік до стану «меду».

Але, виявляється, крім солодкої м'якоті, у кавуна можна використовувати навіть кірки.

Наприклад, можна приготувати варення з кавунових кірок.

Варення з кавуна, скрін, відео YouTube

Популярні новини зараз

Грошову допомогу дадуть не всім: що треба підтвердити

Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть

Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада

Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"

Показати ще

Що знадобиться:

  • кавунові кірки (2,5 кілограма)
  • цукор (на кілограм кірочок-800 грамів цукру)
  • щіпка харчової соди
  • вода
  • лимон

Варення з кавуна, скрін, відео YouTube

Як готувати:

  • Для початку потрібно зрізати з кавунових кірок зелену частину,
  • нарізати білу частину на невеликі шматочки,
  • додати соду,
  • залити водою так, щоб вона покривала кірки повністю,
  • поставити на вогонь і довести до кипіння.
  • Як тільки суміш закипить, вимкнути вогонь і відразу ж злити всю воду.
  • Додати в каструлю весь цукор і залишити на дві години, щоб він розчинився.
  • Додати цілу половинку лимона і поставити на вогонь.
  • Знову довести до кипіння.
  • Як тільки почне активно кипіти, зняти з вогню, не перемішуючи.
  • Повторювати весь процес по два-три рази на день протягом двох діб.
  • На третю добу довести до кипіння, проварити протягом 7-10 хвилин.

Варення з кавуна, скрін, відео YouTube

Витягнути лимон і розлити варення по банках.

Раніше повідомляли, огірочки на салат і заготовити на зиму: як правильно поливати овоч, щоб урожай здивував всіх.

Як повідомляв Знай.uа, ароматне полуничне варення "п'ятихвилинка": простий і смачний рецепт.

Знай.uа писав, желе з вишні замість варення: кращий рецепт в 30-градусну спеку.