Зовсім скоро в Україні почнеться кавуновий сезон. Перед багатьма господинями постане питання, що ще, крім нарізування скибочками і приготування фрешів, можна зробити з урожаєм цієї гігантської ягоди.
Деякі примудряються заготовлювати кавуни про запас, заквашуючи їх або уварюючи сік до стану «меду».
Але, виявляється, крім солодкої м'якоті, у кавуна можна використовувати навіть кірки.
Наприклад, можна приготувати варення з кавунових кірок.
Грошову допомогу дадуть не всім: що треба підтвердити
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Що знадобиться:
- кавунові кірки (2,5 кілограма)
- цукор (на кілограм кірочок-800 грамів цукру)
- щіпка харчової соди
- вода
- лимон
Як готувати:
- Для початку потрібно зрізати з кавунових кірок зелену частину,
- нарізати білу частину на невеликі шматочки,
- додати соду,
- залити водою так, щоб вона покривала кірки повністю,
- поставити на вогонь і довести до кипіння.
- Як тільки суміш закипить, вимкнути вогонь і відразу ж злити всю воду.
- Додати в каструлю весь цукор і залишити на дві години, щоб він розчинився.
- Додати цілу половинку лимона і поставити на вогонь.
- Знову довести до кипіння.
- Як тільки почне активно кипіти, зняти з вогню, не перемішуючи.
- Повторювати весь процес по два-три рази на день протягом двох діб.
- На третю добу довести до кипіння, проварити протягом 7-10 хвилин.
Витягнути лимон і розлити варення по банках.
Раніше повідомляли, огірочки на салат і заготовити на зиму: як правильно поливати овоч, щоб урожай здивував всіх.
Як повідомляв Знай.uа, ароматне полуничне варення "п'ятихвилинка": простий і смачний рецепт.
Знай.uа писав, желе з вишні замість варення: кращий рецепт в 30-градусну спеку.