Довірливі українці можуть стати жертвами шахраїв, які виготовляють та реалізують фальші гривневі купюри. Така "діяльність" стала новим трендом серед нечистих на руку громадян.

Як виявилося, придбати підроблені купюри будь-якої валюти або номіналу нескладно. Це можна зробити, буквально сидячи на дивані в себе вдома. Як працює ця шахрайська схема, пише GSMinfo.

Зазначається, що в Україні існує чимало Telegram-каналів, які пропонують придбати якісні фальшивки за вигідною ціною.

Аферисти продають валюту за вартістю, яка становить біля 40% від її реального номіналу. Водночас мінімальна сума замовлення у фальшивомонетників становить близько 1 000 грн. Відповідно, за цю суму клієнт отримує підроблені банкноти на суму 3600 грн. Долари придбати можна за таким же курсом.

Скріншот: Телеграм

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Замовлення доставляють, за інформацією видання, найчастіше "Новою поштою". Інший спосіб - кур'єр ховає замовлення в надійному місці, а покупцеві відправляє його фото і геолокацію. Новачкам також допомагають грамотно позбутися від фальшивок за допомогою детальної інструкції.

Фальшиві купюри радять збувати в магазинах, супермаркетах, ринках, громадському транспорті тощо. Загалом у всіх місцях, де люди зазвичай не дуже уважні. Ринки є "найкращим "середовище для поширення фальшивок. Адже там зазвичай немає камер спостереження і довести обман дуже складно.

Водночас у маршрутках краще розраховуватися дрібними грошима. Оскільки підробляють в основному великі купюри номіналом 100, 200 або 500 грн. Та найнадійнішим методом є, звісно, розрахунок банківською карткою.

Скріншот: Телеграм

Нагадаємо, "Нова пошта" добряче поганяла клієнта між відділеннями, але посилку так і не віддала: "Хто поверне гроші за пальне?". Клієнт "Нової пошти" розповів про неприємний інцидент

Як повідомляв портал "Знай.ua", Нова пошта "влетіла" на штраф у 325 мільйонів через скаргу клієнта: "Йдемо до суду". Причиною перевірки стала скарга клієнта

Також "Знай.ua" писав, українець показав, як Нова пошта виманює гроші: "Аби здерти додатково". Клієнт "Нової пошти" отримав неприємний сюрприз