Представник Всесвітньої організації охорони здоров'я зробив прогноз щодо закінчення пандемії коронавірусу. Про це повідомляє телеграм-портал ПУЛЬС України.

За словами глави ВООЗ Тедроса Гебрейесуса, для цього потрібно забезпечити імунізацію більше десяти відсотків населення до вересня, 40% — до кінця року і 70% — до середини наступного року. Якщо ці фактори будуть присутні, то в середині 2022 пандемія коронавірусу зійде нанівець.

Коронавірус, фото gettyimages

"Це найважливіші етапи, які ми повинні досягти разом, щоб припинити пандемію. Пандемія закінчиться, коли світ вирішить покласти цьому край, оскільки рішення в наших руках", — зазначив він.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Відзначимо, що спалах захворювання був зафіксований в кінці 2019 року в місті Ухань. Вже 3 січня ВООЗ заявила, що цей спалах є надзвичайною ситуацією. 11 березня 2020 року поширення COVID-19 оголосили пандемією.

Всього було зареєстровано 191 випадок захворювання, понад 4,1 мільйона осіб померли.

Нагадаємо, раніше По Україні йде хвиля закриття десятків шкіл: батьки виходять на страйки і "атакують" Верховну Раду

Як повідомляє портал «Знай.uа» Індію "пожирає" спалах коронавірусу, тіла спалюють прямо на вулиці: "більше крематоріїв..."

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії-які заходи вживаються в школах різних країн світу. Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив про те, що діти повинні йти в школу. Новий навчальний рік у МОН традиційно планують розпочати 1 вересня.