В Україні збільшилося виробництво морозива, обсяг виробництва склав 61,6 тисяч літрів за 5 місяців 2021 року. Це на 3% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Про це повідомили в Держпродспоживслужбі.
"Чудово, що українські виробники демонструють зростання виробництва. Це позитивно впливає на економіку країни в цілому. При цьому якість і безпека продукції має бути на першому місці - саме про це ми говорили з профільною Асоціацією",- сказала Владислава Магалецька.
Так, за даними Асоціації українських виробників "Морозиво та заморожені продукти" найбільше морозива виробляють у Житомиській (54,1%), Харківській (18,5%), Дніпропетровській (11,2%), Львівській (5,6%) та Кіровоградській (4,5%) областях.
Нові правила вручення повісток: чому ухилитися більше не вийде
"Жодних повноважень": адвокат пояснив, які поширені дії ТЦК грубо порушують закон
Нові правила передачі показників лічильника: про які зміни варто знати
Без довідки не буде виплат: який документ пенсіонери мають подати до ПФУ
Примітно, що в Україні виробляють понад 900 видів морозива, серед яких з комбінованим складом - 55,4%, пломбір - 22,4%, вершкове - 11,3%, молочне - 1,8%, плодово-ягідне - 9,1%.
Українці найчастіше купують морозиво у вафельному стаканчику. Другим за популярністю морозивом є ескімо на паличці.
Нагадаємо, раніше В Україні перевірили санаторії та бази відпочинку для діточок: куди краще не везти своїх малюків
Як повідомляє портал «Знай.иа» Ні порошок, ні молоко: у Держпродспоживслужбі показали, як розпізнати якісне морозиво
Також «Знай.иа " писав, що На картинці-одне, надсилають інше: товарам з інтернету влаштують ретельну перевірку