Краєзнавець і великий прихильник ніжинських огірків Сергій Зозуля не лише гуру в історії рідного міста Ніжина, а ще й неабиякий кулінар. Він навіть вигадав і постійно готує авторську страву - ікру з огірків.

Про це розповів відомий український журналіст Костянтин Грубич на своєму YouTube-каналі.

«Тепер пан Сергій запросив мене до столу. Меню - суцільні огірки: і на перше, і на друге, і на закуску», - розповідає Грубич.

Першим ділом Зозуля повів ведучого на город, де показав, як правильно обрати огірки на їжу і на насіння. За його словами, їсти краще плоди з чоловічого куща – вони трикутні в розрізі. А «жіночі», тобто чотирикутні в розрізі огірки, краще залишити на визрівання для насіння.

«Розпочнемо з першої страви. Це розсільник. Він буває різний, але основний інгредієнт – солоний огірок. Це розсільник із свинячими нирками – вони кілька разів вимочуються з оцтом», - каже господар дому здивованому Грубичу.

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Він також розповів, що греки завезли в Ніжин технологію соління незрілих огірків – так званих корнішонів. Салат з таких огірків не містить більше нічого, лише спеції – часник і сіль, та їсться виключно

Крім того, він пригостив ведучого огірковою ікрою – за його словами, принцип приготування ікри схожий на кабачкову, але основа її – ніжинські огірки.

Грубич погодився, що смак блюда не схожий ні на що з того, що він куштував раніше.

Нагадаємо, Костянтин Грубич поділився рецептом яскравої запіканки з риби та картоплі: "Придумав миттєво". Відеорецепт приготування страви розміщений на його каналі в YouTube

Як повідомляв портал Знай.ua, ароматний яблучний пунш, щоб зігрітися взимку: рятівний рецепт в мороз. Ідеальний напій, який легко зігріє в зимовий вечір

Також Знай.uа писав, Клопотенко Спік три види пампухів за лічені хвилини: з часником, грибами і солодким сиропом.