Колишня учасниця шоу» Холостяк " Яна Станішевська поділилася рецептом Київського торта в домашніх умовах.

"Доброго ранку! Мій самий вимучений рецепт, так як руки не доходили місяць майже приготувати його вдома. У мене це домашній варіант "Київського торта", а змініть горіх на обсмажений фундук, і буде грильяжний. У порівнянні з класичним - цей просто легкотня", - зізнається кондитер.

Що знадобиться для коржів:

  • шість білків,
  • 300 грамів кешью,
  • 300 грамів цукрової пудри,
  • півтори чайних ложки укусу.

Для крему:

  • шість жовтків,
  • 175 мілілітрів молока,
  • 250 грамів вершкового масла,
  • 200 грамів цукрової пудри,
  • Трохи какао в кінці для темного кольору крему.

Скрін, Instagram торт

Популярні новини зараз

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Як готувати:

Для коржів збити білки до гострих піків, додати в кілька прийомів сухарну пудру і оцет, збивати ще пару хвилин. Горіхи подрібнити в блендері і потроху ввести лопаткою в білкову масу. Все добре перемішати і викласти в дві роз'ємні форми. Випікати при 180 градусах в режимі конвекції протягом півгодини.

Для приготування крему молоко підігріти з цукровою пудрою до кипіння. Жовтки почати збивати, коли вони почнуть біліти, ввести тоненькою цівкою гаряче молоко. Продовжувати збивати. Ставимо масу на маленький вогонь, довести до кипіння, не перестаючи помішувати. Зняти з вогню і збивати міксером ще пару хвилин. Одержаний яєчний сироп залишити для охолодження.

Скрін, відео YouTube торт

Збираємо торт:

Коли коржі готові, дістати їх і дати охолонути.

Остиглий яєчний сироп вводимо в збите вершкове масло. Відкладаємо половину крему, в другу половину додаємо какао.

Коржі щедро промазуємо білим кремом, а боки і верх - темним. Прикрашаємо за бажанням.

"Готово, майже Київський торт готовий, але без Єшок, підсилювачів смаку і консервантів. Ну що, правда, не такий вже страшний весь процес?», - додає Станішевська.

Раніше повідомляли, Вова Ярославський з "МастерШеф" навчив готувати "бабусині" вареники на пару: "Аж слина капає".

Як повідомляв Знай.uа, Ектор-Хіменес Браво розповів про те, як йому жилося в дев'яностих: час Пабло Ескобара і війни.

Знай.uа писав, ціни на овочі в Україні зроблять несподіваний стрибок: без борщу не залишимося.