Колишня учасниця шоу» Холостяк " Яна Станішевська поділилася рецептом Київського торта в домашніх умовах.
"Доброго ранку! Мій самий вимучений рецепт, так як руки не доходили місяць майже приготувати його вдома. У мене це домашній варіант "Київського торта", а змініть горіх на обсмажений фундук, і буде грильяжний. У порівнянні з класичним - цей просто легкотня", - зізнається кондитер.
Що знадобиться для коржів:
- шість білків,
- 300 грамів кешью,
- 300 грамів цукрової пудри,
- півтори чайних ложки укусу.
Для крему:
- шість жовтків,
- 175 мілілітрів молока,
- 250 грамів вершкового масла,
- 200 грамів цукрової пудри,
- Трохи какао в кінці для темного кольору крему.
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Як готувати:
Для коржів збити білки до гострих піків, додати в кілька прийомів сухарну пудру і оцет, збивати ще пару хвилин. Горіхи подрібнити в блендері і потроху ввести лопаткою в білкову масу. Все добре перемішати і викласти в дві роз'ємні форми. Випікати при 180 градусах в режимі конвекції протягом півгодини.
Для приготування крему молоко підігріти з цукровою пудрою до кипіння. Жовтки почати збивати, коли вони почнуть біліти, ввести тоненькою цівкою гаряче молоко. Продовжувати збивати. Ставимо масу на маленький вогонь, довести до кипіння, не перестаючи помішувати. Зняти з вогню і збивати міксером ще пару хвилин. Одержаний яєчний сироп залишити для охолодження.
Збираємо торт:
Коли коржі готові, дістати їх і дати охолонути.
Остиглий яєчний сироп вводимо в збите вершкове масло. Відкладаємо половину крему, в другу половину додаємо какао.
Коржі щедро промазуємо білим кремом, а боки і верх - темним. Прикрашаємо за бажанням.
"Готово, майже Київський торт готовий, але без Єшок, підсилювачів смаку і консервантів. Ну що, правда, не такий вже страшний весь процес?», - додає Станішевська.
Раніше повідомляли, Вова Ярославський з "МастерШеф" навчив готувати "бабусині" вареники на пару: "Аж слина капає".
Як повідомляв Знай.uа, Ектор-Хіменес Браво розповів про те, як йому жилося в дев'яностих: час Пабло Ескобара і війни.
Знай.uа писав, ціни на овочі в Україні зроблять несподіваний стрибок: без борщу не залишимося.