У той час поки британська письменниця, автор дуже популярної казки про "хлопчика, який вижив" Гаррі Поттера Джоан Роулінг продовжує отримувати слова підтримки від багатьох фанатів через те, що її не запросили на шоу HBO з головними зірками фільмів по її "чарівним" романах, відеопродюсер TikTok Меган Макеллі заявила про намір випустити веб-серіал про Гаррі Поттера.

За словами Меган, в її серіалі чарівних персонажів гратимуть трансгендерні і небінарні актори, а також актори, зовнішність яких далека від оригінальних героїв.

Про це стало відомо завдяки повідомленню британської газети Daily Mail.

Джоан Роулінг, фото washingtonpost

Зокрема автор проєкту на роль Джеймса Поттера, батька юного чарівника Гаррі, шукає тільки актора "азіатського, чорного, африканського походження, етнічно неоднозначного, багаторасового, корінного, латиноамериканського, близькосхідного, південноазіатського, індійського, п0івденно-східноазіатського або тихоокеанського жителя".

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Продюсери не уточнюють, кого вони планують взяти на роль Лілі Еванс, матері Гаррі, але заявили, що хочуть "гендерно-неконформну, небінарну, транс-жінку". Також не білий актор повинен буде грати Сіріуса Блека, роль якого в оригінальних фільмах виконав Гері Олдман.

"Ми прагнемо відобразити різноманітність фан-бази в улюблених персонажах, представляючи кольорових людей, дивні сюжетні лінії і персонажів різних віросповідань", – заявила Макеллі.

Журналісти вже пророкують ініціаторам нового шоу з США судову тяжбу з автором "поттеріани" Джоан Роулінг, оскільки впевнені, що вона не давала їм дозволу на використання її персонажів.

Хоча творці серіалу представили свій власний сценарій, в якому Гаррі Поттер не фігурує в якості центрального героя, він заснований на книгах, написаних Роулінг, яка ретельно охороняє свої авторські права. Її персонажі Ремус Люпин, Пітер Петтігрю, Марлен Маккіннон і Доркас Медоуз, з'являться в серіалі. Люпина, кажуть продюсери, можуть грати представники будь-якої статі, але Петтігрю повинен грати "гендерно неконформний, небінарний, транс-чоловік".

Коли серіал, який зніматиметься на північному заході США в червні і липні, буде показано громадськості, поки невідомо. Сама ж Джоан Роулінг поки ніяк не прокоментувала плани щодо нового проєкту.

Джоан Роулінг \\ фото з Twitter Джоан Роулінг

Варто нагадати, що Джоан Роулінг в червні 2020 року звинуватили в трансфобії після того, як та поділилася в своєму Twitter думкою про статтю "Створення рівноправного світу після COVID-19 для людей, які менструюють". Вона опублікувала пост, в якому уїдливо зазначила, що раніше для визначення таких "людей" було слово. "Люди, які менструюють. Я впевнена, що було якесь інше слово для цього. Допоможіть згадати. Жанщуни? Жінущіки? Жінще?".

Раніше повідомляли, чоловік звинуватив хлопця 13-річної дочки в згвалтуванні, але в поліції випливла вся правда.

Як повідомляв Знай.uа, "згвалтування класики": у США зніматимуть нового "Гаррі Поттера" з трансгендерами.

Знай.uа писав, "гноми-трансгендери і засмаглі ельфи": Amazon анонсував продовження "Володаря кілець".