Російський футбольний союз (РФС) звернувся зі скаргою в УЄФА через образливі кричалки українських уболівальників на матчі півфіналу чемпіонату Європи з футзалу в Нідерландах.

РФС звернувся в УЄФА з вимогою відкрити дисциплінарне розслідування за фактом дискримінаційної поведінки українських уболівальників, повідомили в агентстві ТАСС.

Варто відзначити, що під час матчу вболівальники співали національний гімн, пісню Софії Ротару "Червону руту", а також відому кричалку про президента РФ Володимира Путіна, яка містить ненормативну лексику. Союз європейських футбольних асоціацій попросили розібратися в скандальній ситуації.

Українські вболівальники на матчі півфіналу чемпіонату Європи з футзалу

"Під час матчу, що відбувся 4 лютого в Нідерландах, українські вболівальники на трибунах скандували на адресу російських футболістів образливі висловлювання, які носили політичний характер, розпалювали ненависть за національною ознакою і в числі іншого містили заклики до вбивства російських громадян", - заявили в РФС.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

У пресслужбі РФС нагадали, що за регламентом змагань, національні асоціації несуть повну відповідальність за поведінку своїх футболістів, офіційних осіб і фанатів, а також у відповіді за дії будь-яких людей, що працюють на матчах від їх імені. У разі порушень можуть застосовуватися дисциплінарні санкції.

Нагадаємо, Україна програла Росії на Євро-2022 з футзалу в півфіналі: незабитий пенальті дав про себе знати

Як повідомляв Знай.uа, Олександр Усик виграв проти "Вереса" у футбольному дебюті 2:1 - Андрію Ярмоленку приготуватися

Також портал Знай.uа писав, що в збірну України викликали гравця з Росії, але Петраков стоїть на своєму: "Бути не може"