Відомий шеф-кухар і ресторатор Євген Клопотенко продовжує ділитися рецептами поживних страв із найпростіших продуктів, які можна знайти на кухні навіть у важкі часи. На прохання українців, настала черга вівсянки.
У своєму Instagram Євген Клопотенко опублікував рецепт хліба з вівсяних пластівців «Геркулес».
«Пишете, що у вас є вівсянка. Побачив, задачу прийняв. Сьогодні з командою провели спецоперацію по приготуванню вівсяного хліба. Доповідаю деталі», - анонсує кухар.
Для приготування вам знадобляться наступні інгредієнти:
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення
Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа
• 200г вівсянки (пластівці «Геркулес»),
• 3 ст. л. насіння гарбуза, соняшника або льону,
• 2 ст. л. меду,
• 3 ст. л. олії,
• 0,5 ч. л. соди,
• сіль,
• 350 мл води.
"Спочатку покладіть вівсянку в миску. Додайте до неї насіння, мед, олію, соду та дрібку солі. Усе добре перемішайте. Залийте суміш водою, знову перемішайте і відставте на 30 хвилин настоятися.
«Пластівці всмоктують воду та пухкішають», - пояснює Євген Клопотенко.
Після цього тісто необхідно перекласти у форму на пергамент, якщо він є. Вівсяний хліб випікайте при температурі 180 градусів 45-50 хвилин – доки не з’явиться золота скоринка. Перед тим, як їсти, дозвольте хлібу остигнути.
Нагадаємо, що Євген Клопотенко навчив українців кулінарно знущатися над ворогом.
Раніше портал "Zhaj" повідомляв, що Євген Клопотенко назвав те, на що має вплив зараз кожен українець.