Український Ірпінь став одним з місць справжнього поля бою в перші дні війни. Київська область значно постраждала від нападу росіян, а українці залишилися без дахів над головою.

Фіналістка реаліті "Екси" і учасниця 2 сезону шоу "Супермодель по-українськи" на Новому каналі, блогерка Аня Суліма у другому випуску спецпроєкту "Предметка. Переселенці" розповіла, що сталося з її квартирою в окупованому Ірпені.

Ірпінь

Аня Суліма довго і важко збирала на власне житло в Ірпені. Затишна квартирка була мрією блогерки, і вона цілеспрямовано йшла до мети не один рік. Але наприкінці лютого під Київ прийшли російські окупанти. На щастя, в цей момент сама Аня була в іншому місті:

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

"Після Нового року ми шукали нові баскетбольні клуби для Августа і розглядали кілька варіантів. У нас був вибір - їхати додому в Ірпінь, Суми або Вінницю, яку ми, врешті-решт, і обрали. І я вірю, що у нас чудовий ангел-хранитель, який вберіг і від Ірпеня, і від Сум, тому що в обох цих містах було справжнє пекло."

Анна Сулима, фото: Знай.uа

Сильний захист виявився не тільки у Ані, а й у її квартири під Києвом:

"Квартира в Ірпені вціліла, наш будинок стоїть, і я досі не розумію, як це сталося! Будинок навпроти, в декількох метрах від нашого, як решето! Прямі попадання снарядів з танків ... його просто немає. А наш з боків розбитий, але саме мій під'їзд, який знаходиться посередині, і моя квартира - цілі, і навіть вікна, сусіди кажуть, не вилетіли."

Аня Суліма розповіла, що постійно підтримувала контакт з сусідами по ЖК, що залишилися вдома, тому що їм просто нікуди було бігти:

"Ми з сусідами з початку повномасштабної війни постійно були на зв'язку. Багато жителів мого ЖК в Ірпені - це люди, які втекли ще в 2014 році з Донецька і Луганська. Вони купили квартири, а війна все одно наздогнала їх вже тут. І бігти далі багатьом було нікуди. Люди ховалися по підвалах, але потім, через тиждень окупації, багато моїх сусідів все ж покинули будинки в Ірпені. На весь ЖК залишилося не більше 20 мешканців."

Аня Сулима і Августин Козанчук, Геворг Берчян і Альона Чаринцева

В інтерв'ю Сергію Нікітюку Аня також розповіла, що деяких її сусідів розстріляли, коли ті намагалися евакуюватися з Ірпеня. Саме тому, коли дівчина їхала територією України до кордону, найбільше боялася, що їх маршрутку зупинять окупанти, а її з маленькою сестрою розстріляють на місці.

Нагадаємо, що Анна Суліма з "ТМПУ" ризикуючи життям рятувала сестру на початку війни: "Вони стріляють в мене, в сестру, в собак".

Раніше ми повідомляли, що учасниця ТМПУ Анна Суліма похвалилася інтимним тату нижче пояса: "Смачного".