Популярна співачка Jerry Heil відкрила німцям очі , чий насправді Щедрик

Про це вона розповіла у сторіс соціальної мережі instagram.

Jerry Heil. Фото: Instagram

Як відомо, співачка Яна Шамаєва, сценічне ім'я Jerry Heil зараз багато подорожує з благодійними концертами Європою. Так, вона активно користується соціальними мережами, за її життям стежать 232 тисячі підписників.

Крім того, що Яна допомагає Україні, вона ще й розповідає правду про події, що відбуваються на її рідній землі. Цього разу, під час подорожі до Мюнхену вона торкнулася теми популярної різдвяної пісні, яку в усьому світі виконують на Різдво - це Щедрик.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Так, вона записала невелике відео, в якому розповіла, що насправді Щедрик - це українській твір в обробці Леонтовича. Не секрет, що Росія намагається присвоїти не тільки історію України, а її традиції та пісні. Варто згадати битву за борщ.

А Щедрик став загальнолюдським, різдвяним, належить людям, які його співають. Тому американці, які вважають, що це просто колядка, були шоковані, коли їм заново відкрили Леонтовича, якого совєти просто вбили.

Співачка нагадала європейцям, що насправді твір Щедрик створив відмий український композитор Микола Леонтович на початку ХХ століття. З ним він гастролював країнами Європи та в США, твір полюбили глядачі.

Як розповідає Яна, у відповідь на ролик у Німеччині вона отримала обурливі коментарі від русифікованих, які написали:

"Вони й Іісуса скоро українцем називатимуть"

Сторіс. Фото: скрин відео

Нагадаємо, Jerry Heil назвала ім'я пророка сучасності: "Яким колись став для українців Шевченко"

До слова, Jerry Heil пояснила, чому українським біженцям важливо об'єднатися за кордоном під час війни: "Відчуття дому".

Раніше ми писали, що Jerry Heil попався дратівливий таксист в Німеччині, але гімн України виправив все: "У цьому його проблема"