Домашнє вино зазвичай готують з винограду, але є і простіший спосіб - можна спробувати приготувати алкогольний напій на основі практично будь-якого варення.
Інгредієнти:
- Варення (будь-яке) - 0,5 л
- Рис - 1 жменя
- Дріжджі - на кінчику ножа
Приготування:
У 2-х літрову банку викладаємо варення, дріжджі і кип'ячену, остигнула воду по "плечики" банки, рис, дріжджі. Натягуємо на банку медичну рукавичку і зав'язуємо її (можна скористатися більш сучасним приладом - гідрозатвором, який можна купити в магазині). Ми залишаємо банку при кімнатній температурі приблизно на 3 тижні. Через кілька днів рукавичка підніметься і надуется. Коли рукавичка здується - вино вже готове. Проціджуємо рідину через кілька шарів марлі і його вже можна вживати.
Росія почала оснащувати шахеди ракетами: українцям пояснили нову небезпеку
Пенсіонерам подвоять доплати: хто отримає більше грошей
Виплати малозабезпеченим: яку допомогу можна отримати в грудні
Українців попередили про масові перевірки: додому нагрянуть соцслужби
Якщо Ви збираєтеся довго зберігати вино, то варто його "закріпити", додавши чарку спирту або дві чарки горілки.
Авжеж. за своїм ароматичним і смаковим профілем цей напій не дуже схожий на вино з винограду, але може стати цікавим його замінником.
Нагадаємо, покроковий рецепт млинців з "пухирцями"
Також Знай.ua писав рецепт смачних сирників з апельсиновим сиропом