Домашнє вино зазвичай готують з винограду, але є і простіший спосіб - можна спробувати приготувати алкогольний напій на основі практично будь-якого варення.
Інгредієнти:
- Варення (будь-яке) - 0,5 л
- Рис - 1 жменя
- Дріжджі - на кінчику ножа
Приготування:
У 2-х літрову банку викладаємо варення, дріжджі і кип'ячену, остигнула воду по "плечики" банки, рис, дріжджі. Натягуємо на банку медичну рукавичку і зав'язуємо її (можна скористатися більш сучасним приладом - гідрозатвором, який можна купити в магазині). Ми залишаємо банку при кімнатній температурі приблизно на 3 тижні. Через кілька днів рукавичка підніметься і надуется. Коли рукавичка здується - вино вже готове. Проціджуємо рідину через кілька шарів марлі і його вже можна вживати.
Все людство загине: вчені назвали дату кінця світу на Землі
Штраф на польському кордоні: українку покарали за документ
Знайдете - розбагатієте: радянський годинник, який коштує цілий статок, навіть якщо зламаний
ПриватБанк без попередження блокує рахунки
Якщо Ви збираєтеся довго зберігати вино, то варто його "закріпити", додавши чарку спирту або дві чарки горілки.
Авжеж. за своїм ароматичним і смаковим профілем цей напій не дуже схожий на вино з винограду, але може стати цікавим його замінником.
Нагадаємо, покроковий рецепт млинців з "пухирцями"
Також Знай.ua писав рецепт смачних сирників з апельсиновим сиропом