Українці продовжують активно використовувати можливість звернутися до президента України Володимира Зеленського з електронною петицією. Цього разу втомлені поборами громадяни торкнулися питання податкового тягаря.

Відповідний документ під номером 22/114548-еп був розміщений на порталі електронних петицій офіційного інтернет-представництва президента України.

Довбань Ірина Ігорівна, авторка звернення, дала таку назву петиції: "Про звільнення від сплати податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки певної категорії фізичних осіб".

У тексті документу зазначається, що мова насамперед йде про майно, успадковане від близьких родичів.

"Звільнити від сплати податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки фізичних осіб, які отримали нерухоме майно у власність або у власність в порядку спадкування від членів сім'ї першої (її батьки, її чоловік або дружина, діти такої фізичної особи, у тому числі усиновлені) та другої лінії споріднення (її рідні брати та сестри, її баба та дід з боку матері і з боку батька, онуки) та які не використовують дане нерухоме майно у комерційних цілях", — пише авторка у петиції.

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Поки що документ встиг зібрати лише 25 підписів з необхідних 25 тисяч — лише тоді документ направлять до президента і він буде зобов'язаний розглянути петицію.

Раніше повідомляли, українці вимагають покарання для роботодавців за безкоштовні години: "Позбавлення волі на 2 роки".

Як повідомляв Знай.uа, українці вимагають повернути пільги на комуналку і змінити систему їх оплати: "Від 100 кіловат за місяць".