Стало відомо про те, що міністр соціальної політики України Марина Лазебна прийшла на ефір одного радіо, де відповіла на запитання глядачів.

Таким чином повідомляється, що спочатку вони обговорили пенсію з ведучим, а саме те, як епідемія коронавірусу вплинула на Пенсійний фонд.

Марина Лазебна каже, що це вплинуло сильно, почалися проблеми в економіці, людей переводили на дистанційну роботу. Через скасування соціального внеску, фонд недоотримав приблизно 4 мільярди гривень.

Також таке сталося через підвищення пенсій: людям старше 80 щомісяця виплачують додаткові 500 гривень, а кожні півроку проводиться індексація. Все це зумовило кризу у фінансах Пенсійного фонду, але, на щастя, допомагає бюджет.

Всі пенсії виплачувалися не тільки вчасно, а й підвищувалися, як зазначила Марина Лазебна.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Ведучий далі запитав, скільки пенсіонерів отримує на сьогоднішній день мінімальну пенсію, до 2 тисяч гривень.

"До 1,8 мільйонів, але, коли ми прийшли, в 20 році, було 4,2 мільйона. Тому ми більшу половину перевели за цю ганебну грань. І ми далі це робимо" - каже Марина Лазебна.

Платиться мінімалка тим, у кого немає потрібного стажу, але хто має на це повне право. Тим не менш, вона також проходить через індексацію, двічі на рік. Не набагато, але хоч щось.

Марина Лазебна, фото: Facebook

Ті, у кого є повний стаж - отримують 2200, і так далі, дивлячись на вік самого пенсіонера.

Наступне було питання пов'язане з тисячею гривень, яку виплачували в квітні минулого року.

"Чому у нас встановилася ця "тисяча". Колись була "Юліна тисяча", потім "Вітіна тисяча". А зараз, це "Маринина тисяча", або ж "Володіна тисяча".

Марина Лазебна відповіла, що це була ініціатива президента для того, щоб допомогти людям у важкий період. Виплачувалася вона один раз, але, це допомогло багатьом.

Нагадавши, Марина Лазебна готує допомогу українцям після зростання тарифів:"є дві програми". Лазебна розповіла про реалізовані програми підтримки доходів вразливих категорій людей і зазначила, що цього все одно недостатньо.

Як повідомляв портал Знай.uа, українські села масово вимирають: як виживають люди далеко від цивілізації.

Також портал Знай.uа писав, що Мінсоцполітики ощасливило 2 млн українців: допомогу можна отримати в кожній держустанові.