З 1 квітня 2021 року в Глеюватській громаді впроваджено повністю безкоштовне харчування для всіх вихованців та учнів навчальних закладів. Про це розповів Гурєєв Дмитро у Facebook.

"З ініціативи сільського голови Юрія Сергієнка, завдяки підтримці депутатського корпусу, всі витрати на харчування покриває місцевий бюджет. вихованці ЗДО харчуються на суму 40-45 грн. учні ЗЗСО - на суму 20 грн. в день", - пише він.

Він зазначив, що на сьогодні є позитивні зміни, так як зі збільшенням вартості збільшується і розширюється і асортимент харчування. Перспективні двотижневі меню були затверджені відповідно до нового санітарного регламенту з урахуванням нововведень. У навчальних закладах розроблено технологічні картки та запроваджено окремі страви відповідно до збірки "нове шкільне харчування" Євгеном Клопотенком.

"Шкільне меню за цей рік поступово оновлюватиметься. Зараз стоїть питання про укладення додаткових угод на придбання продуктів, які повинні бути в обов'язковому раціоні наших дітей: твердий сир, свіжі овочі, йогурти, кефіри, лимони, зелений горошок, яловичина. Тому, шановні батьки, дуже хочеться, щоб тепер ми разом змогли зацікавити дітей корисною їжею. Страви вже мають оновлений смак і апетитний вигляд (відварене філе, запечена риба та ін.), Але діти настільки звикли до ковбаси і сосисок, забули про перші страви, що можуть навіть не пробувати запропоноване меню. Давайте разом міняти продукти, технології і раціон і на власній кухні. Адже повноцінне і здорове харчування наших дітей є запорукою їх здоров'я", - сказано в повідомленні.

Раніше ми повідомляли, Зеленська про нове меню маленьких українців, у школярів зменшать цукор і хліб, але додадуть морську рибу.

Популярні новини зараз

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Показати ще

Як повідомляв "Знай.uа", мати обурилася дрес-кодом вчителів-діти відволікаються.

Також "Знай.uа" писав, що українцям розповіли, чим загрожує носіння шкільної форми.