До світлого свята Великодня кожна сім'я намагається підготуватися якнайкращим чином. Господині обирають перевірені рецепти великодніх пасок, аби у ніч перед Воскресінням Христовим освятити їх у церкві.
Крім класичного рецепта пасок часто хочеться спробувати й щось оригінальне. Саме таким рецептом поділився Телеграм-канал "Солодкий стіл", який пропонує приготувати на Великдень Макову паску.
Інгредієнти:
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
- яйця - 5 шт.;
- сир 5% - 380 г;
- цукор - 230 г;
- борошно - 300 г;
- розпушувач - 20 г;
- вершкове масло - 90 г;
- мак - 40 г.
Приготування:
Спершу яйця змішуємо з цукром і збиваємо міксером. У результаті у нас повинна вийти біла щільна маса. Сир пробиваємо блендером, або перетираємо через сито.
Тепер додаємо сир і на мінімальній швидкості перемішуємо міксером. Висипаємо просіяне борошно, розпушувач і мак. Ретельно перемішуємо все лопаткою.
Наприкінці до тіста додаємо розтоплене, не гаряче вершкове масло і знову перемішуємо. Заповнюємо форму на 1/2 або 2/3. Випікаємо макову паску при 160 градусах протягом 45-50 хвилин.
Нагадаємо, Вербна неділя 2021: прадавні традиції та строгі заборони у свято. Традиції та звичаї свята Вхід Господній в Єрусалим
Як повідомляв портал "Знай.ua", Тетяна Литвинова з "МастерШеф" показала, як зацукрувати квіти для паски на Великдень. Приготування квітів у цукрі для прикрашування паски на Великдень
Також "Знай.ua" писав, Тетяна Литвинова навчила, як швидко розфарбувати крашанки: лише 2 інгредієнти і 10 хвилин. Тетяна Литвинова поділилася простим способом розфарбувати крашанки