Ранкове відомості про ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил станом на 7.00 16 травня 2021 року. Що сталося на Донбасі за ніч.

Про це повідомили на сторінці в соціальній мережі Facebook.

Збройні сили дивні агресора-Російської Федерації, продовжують ігнорувати режим припинення вогню, і з кожним разом все старанніше. Позиції українських військових знову були обстріляні.

Протягом доби, 15 травня, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 16 порушень режиму припинення вогню.

Окупанти тричі відкривали вогонь неподалік населеного пункту Водяне, де живуть люди. Більш того, робили вони це за допомогою мінометів 120-го калібру, які заборонені Мінськими домовленостями, а також кулеметів і гранатометів різних систем.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Недалеко від селища Піски також українські позиції були тричі обстріляні.

"Біля населених пунктів Широкиного та Невельського противник відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру. У передмісті Старогнатівка збройні формування Російської Федерації двічі відкривали вогонь з озброєння бойових машин піхоти, стрілецької зброї, ручних протитанкових і підствольних гранатометів " - сказано в повідомленні.

ООС, facebook.com/pressjfo.news

Один військовослужбовець, на жаль, отримав травму. Однак, поруч опинилися медики, і йому надали необхідну допомогу і відправили в лікарню. Тепер його життю нічого не загрожує, і стан здоров'я військового задовільний.

Українські військові були змушені відкривати вогонь у відповідь. Вранці неділі, 16 травня був вже зафіксований один обстріл, недалеко від селища Новотошківське.

Навчання / фото : ООС

Протягом доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4022 транспортних засоби, 4899 осіб, з яких 4499 по Інформаційному центру. У територіальні підрозділи на причетність до збройних формувань Російської Федерації та її найманців доставлялися 4 людини. Виявлено 74 адміністративні правопорушення.

Нагадавши, десантники ЗСУ показали повну готовність на Донбасі: ворогові не позаздриш.

Як повідомляв портал Знай.иа, бійці ЗСУ навчили школярів тому, що може врятувати їхнє життя: це має знати кожен.

Також портал Знай.иа писав, як сміливець вступив до лав ЗСУ прямо з заводу і став кошмаром для окупантів: "бояться вороги".