Не секрет, що зазвичай з гречкою роблять одну з різновидів кров'яної ковбаси. Буває таке, що немає можливості і бажання зробити "кров'янку". Однак ми знайшли чудовий рецепт домашньої ковбаси з гречкою, який так і називається "кров'янка без крові".

Про це рецепті стало відомо завдяки розповім однієї з кулінарок на порталі "Кулінарний щоденник".

Гречка, фото: Pixabay

Для приготування домашньої ковбаси з гречкою, нам знадобиться:

- гречана крупа - 1 стакан (250мл);
- картопля - 500-600 г;
- цибуля ріпчаста - 2-3 шт.;
– сало або підчеревок - 150 г;
– м'ясний фарш - 150 г;
- часник - 3-4 зубки;
- 2 яйця;
- цукор - 1 ч. л.;
- сіль - 1 ч. л.;
- кишкова оболонка.

Популярні новини зараз

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Готуємо все необхідне, щоб нічого не забути. Варимо розсипчасту гречану кашу - на 1 ст. л. крупи – 1,5 склянки води, вона може бути злегка недовареною. Картопля трьом на дрібній тертці або пропускаємо через м'ясорубку з найменшим діаметром решітки.

Лук ріжемо дуже дрібними скибочками і пасеруємо в невеликій кількості рослинного масла або іншого жиру. М'ясо і сало (подчеревок) пропускаємо через м'ясорубку. Всі підготовлені складові змішуємо, додаємо збиті яйця, сіль, цукор, подрібнений часник.

Ковбаса з гречкою, скріншот: YouTube

Доводимо фарш до однорідності і начиняємо кишкову оболонку. Цього разу я вперше використовувала кишкову оболонку українського виробництва, тому перед тим, як заповнювати її фаршем, перевірила на герметичність. Спосіб дуже простий - наповнюємо оболонку водою з-під крана.

Якщо не протікає, - все нормально, працюємо далі. Якщо капає вода, потрібно обрізати місце розриву, інакше потім, в процесі варіння або запікання ковбаси, оболонка розірветься і вся Ваша праця буде марна. Наповнюю я ковбаски за допомогою ось такої насадки. При її відсутності деякі умільці виходять з положення, використовуючи обрізану верхню частину 2-х літрової пластикової пляшки.

Наповнюємо кишкову оболонку фаршем не щільно, знову ж щоб уникнути її розриву при варінні. З цієї ж причини, багаторазово, за допомогою товстої голки, зубочистки наколюємо ковбаски з усіх боків, щоб позбутися від бульбашок повітря всередині. Краї ковбаси пов'язуємо міцною ниткою.

Після цього варимо наші ковбаски в підсоленій воді протягом 20-30 хвилин. У процесі варіння, також потрібно кілька разів наколювати ковбасу, варимо на невеликому вогні, щоб тільки трохи кипіла. Викладаємо ковбасу на плоску поверхню, даємо охолонути.

Це напівфабрикат. Для готовності її ще потрібно обсмажити до рум'яної скоринки на сковороді або запекти в духовці. Варена ковбаса може зберігатися кілька днів в холодильнику. Для більш тривалого зберігання її можна заморозити. Потім, за необхідності, дістаємо, розморожємо в мікрохвильовці, обсмажуємо і подаємо на стіл.

Раніше повідомляли, дуже прості, смачні і ситні рецепти до Дня вінегрету: приготує кожна господиня.

Як повідомляв Знай.uа, ароматні картопляні млинці з сиром - просте і смачне блюдо до обіду.

Знай.uа писав, кабачкові деруни з грибною начинкою: львів'янам підказали просте блюдо з дарів лісу та городу.