У індійського хлопчика з рота видалили 526 зуба. Це рідкісний випадок в стоматологічної практики.

У серпні 2019 року в індійському місті Ченнаї, через пухлину і біль біля корінних зубів. Його мати розповідала, що у нього опухла щелепа з двох Немає, через що хлопчик не міг сидіти спокійно, щоб дозволити лікарям або навіть його батькам подивитися

Після рентгена лікарі виявили в його нижній щелепі мішок, заповнений зубами. Хоча операція з видалення цього надлишку зубів була проведена в липні 2019 року, лікарям все ще потрібно достатньо часу, щоб переконатися в результаті своїх спостережень.

У підсумку у хлопчика видалили 526 зубів, розмір яких варіювався від 0,1 до 15 міліметрів. Навіть найменший зуб мав коронку, корінь і емалеве покриття, що вказувало на те, що це дійсно зуб.

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

З'ясувалося, що хлопчик страждав надзвичайно рідкісним захворюванням, яке відоме як складна композитна одонтома. Одонтоми-це форма доброякісної пухлини, що складається з тканин зуба, часто характеризується повільним ростом і неагресивною поведінкою.

Після видалення 526 зубів хлопчик був виписаний через три дні після операції, і очікувалося, що він повністю одужає. Хоча це захворювання зустрічається дуже рідко, операція, а проте, пройшла успішно, і тепер у нього 21 здоровий зуб.

Нагадаємо, раніше Загоряння призводить до тяжких ускладнень: захворювання, при яких не можна перебувати на сонці

Як повідомляє портал «Znaj.ua» Літні хвороби: Комаровський розповів, як боротися з сонячними опіками і тепловими ударами

Також «Znaj.ua " писав, що Пігментні плями: як позбутися і причини виникнення