Відомий український кулінар і популяризатор українських гастрономічних традицій Євген Клопотенко розповів яким чином можна легко приготувати квас. Відповідний пост з'явився на його офіційно йінстаграм-сторінці.

Виявилося, що приготувати даний напій вкрай просто. Для цього потрібно мати

  • 400 г сухого Бородинського хліба;
  • 2г розкришених живих дріжджів;
  • 2ст.л. цукру;
  • Воду.

Для цього необхідно взяти Хліб, розрізати його на кубику, щоб було півтора сантиметра на боках. Потім слід змішати його з дріжджами цукром і ста мілілітрів води. Слід заважати все це так, поки цукор не розчиниться.

Домашній квас без дріжджів, скріншот: Youtube

перекладіть сухий хліб в трилітрову банку, додайте цукрову дріжджову воду, додатково ще десь 30г цукру, долийте звичайної води до верхівки банки (де 2,4 л), трохи перемішайте все те, нещільно закрийте кришкою і залиште бродити
, - розповів Клопотенко.

Популярні новини зараз

Без світла сиділи, тепер без води: в Україні запроваджують погодинні графіки водопостачання

За кермо не всім тепер можна: які вікові обмеження запровадили для водіїв в Україні

Київ та інші міста будуть розбиті: волонтерка спрогнозувала невтішне майбутнє для українців

Велике місто може опинитися в напівоточенні: українцям загрожують серйозні бомбардування

Показати ще

На це доведеться витратити від одного до чотирьох днів. Довгота бродіння впливає на різкість смаку, він збільшується від часу настоювання. Потім слід просто процідити квас через марлю і перелити в банки, а також поставити в холодильник.

Нагадаємо, кулінар Євген Клопотенко мріє запхати борщ у телефон українцям: смачного! Євген Клопотенко попросив про допомогу

Як повідомляв портал "Знай.ua", солодощі за новим рецептом Євгена Клопотенка зведуть з розуму: "їмо і кричимо від щастя". Євген Клопотенко показав швидкий і смачний рецепт солодощів

Також "Знай.uа" писав, що Клопотенко налив борщу прямо в буханець, українці ахнули - "О май гад!"