Відомий український кулінар і популяризатор українських гастрономічних традицій Євген Клопотенко розповів яким чином можна легко приготувати квас. Відповідний пост з'явився на його офіційно йінстаграм-сторінці.
Виявилося, що приготувати даний напій вкрай просто. Для цього потрібно мати
- 400 г сухого Бородинського хліба;
- 2г розкришених живих дріжджів;
- 2ст.л. цукру;
- Воду.
Для цього необхідно взяти Хліб, розрізати його на кубику, щоб було півтора сантиметра на боках. Потім слід змішати його з дріжджами цукром і ста мілілітрів води. Слід заважати все це так, поки цукор не розчиниться.
перекладіть сухий хліб в трилітрову банку, додайте цукрову дріжджову воду, додатково ще десь 30г цукру, долийте звичайної води до верхівки банки (де 2,4 л), трохи перемішайте все те, нещільно закрийте кришкою і залиште бродити, - розповів Клопотенко.
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
На це доведеться витратити від одного до чотирьох днів. Довгота бродіння впливає на різкість смаку, він збільшується від часу настоювання. Потім слід просто процідити квас через марлю і перелити в банки, а також поставити в холодильник.
Нагадаємо, кулінар Євген Клопотенко мріє запхати борщ у телефон українцям: смачного! Євген Клопотенко попросив про допомогу
Як повідомляв портал "Знай.ua", солодощі за новим рецептом Євгена Клопотенка зведуть з розуму: "їмо і кричимо від щастя". Євген Клопотенко показав швидкий і смачний рецепт солодощів
Також "Знай.uа" писав, що Клопотенко налив борщу прямо в буханець, українці ахнули - "О май гад!"