Відомий український кулінар і популяризатор українських гастрономічних традицій Євген Клопотенко розповів яким чином можна легко приготувати квас. Відповідний пост з'явився на його офіційно йінстаграм-сторінці.
Виявилося, що приготувати даний напій вкрай просто. Для цього потрібно мати
- 400 г сухого Бородинського хліба;
- 2г розкришених живих дріжджів;
- 2ст.л. цукру;
- Воду.
Для цього необхідно взяти Хліб, розрізати його на кубику, щоб було півтора сантиметра на боках. Потім слід змішати його з дріжджами цукром і ста мілілітрів води. Слід заважати все це так, поки цукор не розчиниться.
перекладіть сухий хліб в трилітрову банку, додайте цукрову дріжджову воду, додатково ще десь 30г цукру, долийте звичайної води до верхівки банки (де 2,4 л), трохи перемішайте все те, нещільно закрийте кришкою і залиште бродити, - розповів Клопотенко.
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
На це доведеться витратити від одного до чотирьох днів. Довгота бродіння впливає на різкість смаку, він збільшується від часу настоювання. Потім слід просто процідити квас через марлю і перелити в банки, а також поставити в холодильник.
Нагадаємо, кулінар Євген Клопотенко мріє запхати борщ у телефон українцям: смачного! Євген Клопотенко попросив про допомогу
Як повідомляв портал "Знай.ua", солодощі за новим рецептом Євгена Клопотенка зведуть з розуму: "їмо і кричимо від щастя". Євген Клопотенко показав швидкий і смачний рецепт солодощів
Також "Знай.uа" писав, що Клопотенко налив борщу прямо в буханець, українці ахнули - "О май гад!"