Рішенням Мінекономіки встановлено нову граничну ціну на пального, відштовхуючись від якої АЗС зможуть встановлювати в подальшому свою націнку. Про це повідомили у прес-службі відомства.

Як зазначається, останній раз відповідні дані оновлювали ще наприкінці минулого місяця: на рівні 22,23 гривні і 25,84 гривні відповідно.

У НАК «Нафтогаз України» зазначили, що максимальна вартість бензину та дизелю, виходячи з відповідних розрахунків, має бути 22,55 гривень за літр дизельного пального ULSD 10 ppm, та 26,64 гривень за літр автомобільного бензину GASOLINE 10 ppm.

Ціни на бензин, скріншот: YouTube

Відповідно, середня вартість палива зросла на 32 копійки за літр дизпалива і 80 копійок за літр бензину.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Враховуючи граничні торговельні націнки, розмір максимальної ціни на бензин в роздрібних мережах не повинен перевищувати 31,64 гривень за літр, а на дизельне пальне - 29,55 гривень за літр.

Ціни на бензин, скрін з відео

В Міністерстві економіки зазначили, що будуть публікувати середні ціни на один літр дизпалива і бензину щомісячно – кожного 3, 13 і 23 числа місяця.

Нагадаємо, в Україні зросте вартість бензину: ціни такі, що краще ходити пішки. Цього разу подорожчання палива буде незначним.

Як повідомляв " Знай.ua", капуста - на 129%, буряк - на 98%: в Україні подорожчали овочі. Також подорожчання не обійшло стороною алкоголь, де ціна пива зросла на 4,2%.

Знай.ua писав, ціни на крупи в Україні злетіли вгору: на скільки подорожчали гречка, манка і пшоно.