Зараз ми з вами розберемо рецепт смачного узбецького плову і декількох секретів, щоб він отримав неймовірним.

Наприклад, якщо ви берете моркву, то ріжте її довгою соломкою, але не натирайте, бо чим довше соломка, тим смачніше вийде блюдо. Потім зробіть акцент на посуді для плову - нею повинна виступити товста чавунна каструля, казан або глибока сковорода. Але у всіх випадках має бути присутня щільно прилегла кришка.

Приготування плову, скріншот: Youtube

Сіль і інші спеції добавляйтелучше в середині приготування заправки з м'яса, цибулі та моркви. Не відкривайте кришку, щоб заглянути в каструлю, поки про це не йдеться в самому рецепті. І ні в якому разі не змішуйте рис з м'ясом, поки йде приготування. Це робиться тільки перед подачею. А щоб плов став ще смачніше, і у вас не так багато часу, загорніть каструлю з пловом в ковдру протягом 30-60 хвилин.

Приготування плову, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз

Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень

Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку

Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити

Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень

Показати ще

Притоговленіе починається з цибулі, нарізаного півкільцями, який потрібно закинути в розпечене рослинно масло і посмажити до золотистого кольору. Потім додаємо яловичину, крупно нарізану кубиками. За нею в казан відправляється морква брусками і сіль. Гарненько обсмажуємо три інгредієнта, а потім заливаємо їх кип'яченою водою, щоб покрити морквину сантиметра на три-чотири.

Приготування плову, скріншот: Youtube

Зменшуємо вогонь і варимо бульйон плову на повільному вогні, так як, чим довше вариться зірвак, тим ароматні вийде блюдо. Купуйте більш тверді сорти рису (кунжару, девзіра), бо це найважливіший компонент. Переберіть його і промийте. Але перед додаванням рису, спробуйте бульйон на смак-чи потрібно солити чи ні. Її повинно бути більше, ніж ви додаєте в супи.

Засипаємо його рівномірно і акуратно наливаємо кип'ячену воду, щоб вона покрила інгредієнт сантиметра на два. Потім робимо вогонь побільше і чекаємо, поки рис не вбере в себе воду.

Приготування плову, скріншот: Youtube

Після цього робимо лунки до самого дна казана, що дозволить воді швидше вбратися. Якщо рідина всередині отворів каламутна-вода ще не википіла. Якщо блищить, значить-це масло і можна зменшити вогонь до мінімуму. Зверху посипати зирой і накрити кришкою.

Далі засікаємо 20 хвилин, хоча можна дати плову постояти на маленькому вогні протягом 15 хвилин, вимкнути, гарненько перемішати і знову дати постояти хвилин 10. Готово!

Приготування плову, скріншот: Youtube

Нагадаємо, рецепт найсмачнішої домашньої наливки: всього два інгредієнта

Як повідомляв "Знай.ua", домашнє вино з моркви: напій, який не залишить байдужим

Знай.ua писав, смачно і просто: топ рецептів кабачкового лечо на зиму