Сезон томатів добігає кінця, але пізні сорти ще тільки дозрівають на грядках. Якщо напередодні зими у вас ще залишилося кілька кілограм помідорів, пропонуємо вам зробити смачну закуску в італійському стилі.
В'ялені томати з італійськими травами:
- 2 кг томатів
- 400-500 мл оливкової олії
- 5-7 зубчиків часнику
Платіжки стануть "золотими": рекордно подорожчає один із комунальних тарифів
Пенсіонерам виплатять чималі гроші: майже на 3200 грн більше
Повістку не отримають: список відстрочок від мобілізації розширено, перевіряйте "Резерв+"
-1, сніг та поверення холоду в Україну: яку погоду обіцяють нам у квітні
- 2 ч. л. сушених трав (наприклад, італійські)
- 1-2 ст.л. солі (бажано середнього або крупного помелу)
Томати потрібно розрізати уздовж на дві частини і видалити плодоніжки. Вийняти насіння. Потім викладаємо нарізані томати на деко, трохи присолюємо і ставимо в духовку. При температурі 100 градусів сушимо помідори протягом 4-8 годин, дивіться по соковитості і розміру вашого головного інгредієнта. Тонко нарізаємо часник, в банку наливаємо трохи олії. Додаємо запашні трави, так само кидаємо в банку підготовлений часник. Викладаємо в'ялені томати в один шар. Далі поливаємо їх маслом, знову додаємо трави і часник і викладаємо ще один шар томатів. Повторюємо дії до тих пір, поки банку не буде заповнена доверху. В кінці закриваємо кришкою.
Якщо простерилізувати банки і герметично їх закрити, така закуска не зіпсується ще довгий час. Але так само такий рецепт можна готувати і на найближчий час. Заготівля добре зберігається в холодильнику.
Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як засолити кавун на зиму: серйозний конкурент звичним огіркам і помідорам
Також "Знай.иа" повідомляв рецепт смачної бурякової ікри: гостра і соковита
Як повідомляв портал "Знай.иа", Аджика з баклажанів на зиму: підійде до картоплі, макаронів і каш