Сезон томатів добігає кінця, але пізні сорти ще тільки дозрівають на грядках. Якщо напередодні зими у вас ще залишилося кілька кілограм помідорів, пропонуємо вам зробити смачну закуску в італійському стилі.

В'ялені томати з італійськими травами:

- 2 кг томатів

- 400-500 мл оливкової олії

- 5-7 зубчиків часнику

Популярні новини зараз

Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

- 2 ч. л. сушених трав (наприклад, італійські)

- 1-2 ст.л. солі (бажано середнього або крупного помелу)

В'ялені томати, скріншот Youtube

Томати потрібно розрізати уздовж на дві частини і видалити плодоніжки. Вийняти насіння. Потім викладаємо нарізані томати на деко, трохи присолюємо і ставимо в духовку. При температурі 100 градусів сушимо помідори протягом 4-8 годин, дивіться по соковитості і розміру вашого головного інгредієнта. Тонко нарізаємо часник, в банку наливаємо трохи олії. Додаємо запашні трави, так само кидаємо в банку підготовлений часник. Викладаємо в'ялені томати в один шар. Далі поливаємо їх маслом, знову додаємо трави і часник і викладаємо ще один шар томатів. Повторюємо дії до тих пір, поки банку не буде заповнена доверху. В кінці закриваємо кришкою.

Якщо простерилізувати банки і герметично їх закрити, така закуска не зіпсується ще довгий час. Але так само такий рецепт можна готувати і на найближчий час. Заготівля добре зберігається в холодильнику.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як засолити кавун на зиму: серйозний конкурент звичним огіркам і помідорам

Також "Знай.иа" повідомляв рецепт смачної бурякової ікри: гостра і соковита

Як повідомляв портал "Знай.иа", Аджика з баклажанів на зиму: підійде до картоплі, макаронів і каш