Якщо ви любите італійську кухню, то напевно пробували лазанью. Однак для її приготування потрібні спеціальні листи тіста, та й час, якого часто катастрофічно не вистачає.

В такому випадку на виручку прийде "лінива" лазанья, секретом приготування якої поділилися в співтоваристві «Рецепти на кожен день».

Що знадобиться для "ледачої" лазаньї:

  • Півкіло фаршу яловичого,
  • Одна цибулина,
  • Одна велика морквина,
  • Листи лазаньї - 8 шт.
  • Сиру моцарелла - 150 грамів,
  • Рубані томати у власному соку - баночка 350 мл,
  • Вино червоне солодке - 40 мл,
  • Півлітра води.
  • Топленого або вершкового масла - 10 грамів.

Лазанья, фото: youtube

Як готувати:

Популярні новини зараз

Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення

Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році

Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще
  • Для початку цибулю очистити, нарізати дрібним кубиком. Моркву натерти на крупній тертці.
  • Обсмажити овочі на топленому або вершковому маслі, додати в сковорідку фарш, перемішати. Слідкуйте, щоб не залишалося великих грудочок фаршу.
  • Додати в суміш вино, дати алкоголю випаруватися. Посолити, поперчити. Додати томати разом з соком, перемішати, долити півлітра окропу (якщо додати холодну воду, м'ясо стане жорстким).
  • Розламати листи лазаньї на шматочки, додати в сковорідку, перемішати, накрити кришкою і тушкувати до готовності. Листи лазаньї повинні стати м'якими.

Лазанья, фото: youtube

Посипати тертим сиром, перемішати і подавати на стіл.

Нагадаємо, що рецепт домашньої ковбаси від Костянтина Грубича: ніяких консервантів і домішок з сої.

Раніше повідомлялося, що Костянтин Грубич поділився рецептом рулету з Антонівського коропа-пісна страва на різдвяний стіл

Також, Костянтин Грубич підказав, як вибрати справжню докторську ковбасу: "Тільки м'ясо, яйця і спеції".