Український фрістайліст Олександр Абраменко нарешті обрадував всю країну чудовим результатом на Олімпіаді в Китаї. Саша завоював срібну медаль в чоловічій акробатиці з фрістайлу.
Про це стало відомо завдяки повідомленням українських спортивних видань.

Олександр Абраменко, скріншот: YouTube

Раніше повідомлялося, що Олександр Абраменко пробився у фінал змагань Олімпійських ігор 2022 в лижній акробатиці. У вівторок, 15 лютого, відбулася кваліфікація у чоловіків.
Вже в першому стрибку олімпійський чемпіон Пхенчхана-2018 показав високий результат 120.36. З 5-м результатом Абраменко потрапив в топ - 6 і отримав місце у фіналі.
Цікаво, що перед кваліфікацією Абраменко невдало виконав тренувальний стрибок і після приземлення збив з ніг людину(див. фото). Від України в цьому виді програми також виступали Дмитро Котовський та Олександр Окіпнюк.
Після невдалих перших стрибків вони виконували другу спробу. Котовський був близький до мети (114.03), але залишився за межею фіналістів. А ось Окіпнюк порадував своїх шанувальників відмінним другим стрибком і вийшов у фінал (125.00).
Таким чином, 12 фіналістів поведуть боротьбу медалі 16 лютого о 13:00 за Києвом. Серед них будуть двоє українців-Олександр Абраменко та Олександр Окіпнюк. Але ми то вже знаємо, що Саша зміг показати високий результат, і тепер у нього є медаль.
Раніше повідомляли, біатлоніст завоював 5 золотих медалей на Олімпіаді-2022 у Пекіні: вперше в історії, українські спортсмени на куражі.
Як повідомляв Знай.uа, лижниця злетіла з траси на Олімпіаді-2022 на величезній швидкості: крики чули всі в прямому ефірі.
Знай.uа писав, олімпійський чемпіон Жан Беленюк продемонстрував свої почуття до України: "Кохання - це коли він тобі привозить золото".