Запорізькі рятувальники познайомили з новою позаштатною "працівницею" таксою

Про це повідомила пресслужба ДСНС.

Такса Чапа. Фото: скрин відео

На службі ДСНС працює багато "хвостатих" помічників. Пес Патрон допомагає рятувальникам Чернігівщини, а Запорозькі рятувальники "прийняли" на роботу таксу на прізвисько Чапа.

Як відомо, такси - мисливські собаки, вони добре знаються на пошуку. Рятувальникам вони допомагають знайти під завалами людей.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Чотирилапа помічниця працює позаштатною психологинею. Вона спокійна та дружелюбна, легко йде на контакт, особливо до дітей. Спілкування з нею працює як заспокійлива терапія.

Чапу показали на відео з нагоди дитячого свята Міжнародного дня захисту дітей, яке організували рятувальники для дітей-переселенців. Під час святкування приз глядацьких симпатій однозначно залишається за цією блискучою хвостатою.

Крім Чапи, рятувальниками допомагає ще одна такса на прізвисько Кріс. Він спеціалізується на пошуку постраждалих у техногенному завалі. Кріс - унікальний пес, разом зі своїм кінологом Сергієм Лухіним, він увійшов до першої сотні світового рейтингу кращих кінологічних розрахунків за версією Міжнародної організації рятувальних собак.

Нагадаємо, пес-сапер Патрон став причиною зворушливого "скандалу" в ДСНС - такого ніхто не дозволяв.

До слова, пальмовий пес Патрон став "пророком" та визначив, коли в Україні скінчиться війна: "Непоганий варіант".

Раніше ми писали, що господарі талісмана чернігівських ДСНСників пса Патрона розповіли, як він став сапером: "Ніхто не розраховував"