Через паливну кризу в рази зріс попит на електротранспорт

За даними онлайн-сервісу OLX в Україні все більшої популярності набуває електротранспорт. Ще таки вид транспорту в побуті називають "електрички". Головне не переплутати з Укрзалізницею.

електрокар, скріншот з відео

Дефіцит пального в Україні робить все більш популярним електротранспорт. Перш за все це електромобілі. За даними сервісу попит на електрокари зріс у 7 разів.

Серед марок "зелених" автомобілів у травні українців найбільше цікавила марка Opel – майже 11 потенційних покупців на один електромобіль. Також у середньому по 8 відгуків отримали Renault й Nissan. Наприкінці травня найбільше цікавилися такими автівками на Київщині, Одещині й Львівщині.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Проте справжній бум розпочався на ринку електросамокати та електромотоцикли. Наприклад, минулого місяця на відповідні оголошення відгукувалися 127 606 разів. Такий показник у 4,7 раза перевищує попит на електроскутери і в 46,5 раза – на електромотоцикли.

Такий транспорт найбільш популярний на Київщині та Львівщині. На третьому місці опинилася Одещина. Проте в Одеській області найбільша кількість охочих придбати електромоцикл. Кількість відгуків на всі оголошення в регіоні на 34% перевищує попит на Київщині й на 61,5% – на Волині, де покупці також активно цікавляться цим видом транспорту.

Нагадаємо, електрокар, який не потрібно заряджати: перші подробиці про Aptera Motors.

До слова, електрокар Tesla зняв, як його кузов дряпали ключем: фото.

Раніше ми писали, що за ціною свіжої Audi: на продаж виставили вінтажний Запорожець, купити ризикне не кожен