Виховання в атмосфері патріотизму та поваги до рідної культури залишило велике відображення на життєвих засадах зірки української сцени Тоні Матвієнко. Вже з дитинства її, як виявилося, оточувало особливе середовище, де українська мова та традиції культивувалися на найвищому рівні.

За словами Тоні, в дитинстві вона і не замислювалася над мовним питанням - просто спілкувалася російською, як і все її оточення. Але невблаганну позицію із цього приводу займала мама – легендарна Ніна Матвієнко.

Тоня Матвієнко. Фото скріншот з Youtube

Однак непохитною твердинею українства для Тоні став навчальний заклад – середня спеціальна музична школа імені Лисенка при Київській консерваторії. "Острівець українства" за радянських часів для артистки ця школа різко відрізнялася серед звичайних шкіл.

"Мене в піонери вже не приймали. А мої однолітки з інших шкіл ще бігали з червоними краватками", - додала Тоня Матвієнко.

Популярні новини зараз

Абоненти Vodafone платитимуть більше: оператор зробив новий "тарифний сюрприз"

ТЦК стануть "невидимками" для ухилянтів: про які повноваження говорять

"Ми повинні побачити його за ґратами": українці лютують через напад Тищенка з охоронцями на ветерана ЗСУ

Плюс 570 грн щомісяця: в Україні пенсіонерам дозволили отримати "бонус" до основних виплат

Показати ще

Ніна і Тоня Матвієнко. Фото Instagram

Завдяки такому вихованню, Тоня Матвієнко змогла зберегти та пронести через роки любов та повагу до української культурної спадщини. Цінності, які вкорінила її мати, живуть досі.

Про це свідчить і важливий документ, який встиг підписати Ніна Матвієнко незадовго до смерті. Сім'я подбала про майбутню творчість артистки та звернулася до музичних лейблів.

Нагадаємо, росіяни тріумфують, українцям "пахне" зрадою: Іван Дорн принципово уникає рідної мови

Як повідомляв "Знай.uа", як відомий стиліст бореться зі стресом: секрети Дмитра Коляденка

Знай.ua писав, "вдома у мене немає": зірка "Зважених та щасливих" Аніта Луценко не готова повертатися в Україну