Українські тенісистки Даяна Ястремська, Марта Костюк і Катерина Козлова завершили свої виступи на турнірі в Брісбені, не зумівши подолати кваліфікацію.

Ястремська у другому раунді кваліфікації програла чешці Кароліні Муховій з рахунком 0:2 (2:6, 1:5 відмова).

Даяна віддала по дві свої подачі в кожному з сетів і не зуміла нав'язати боротьби на подачі опонентки. При 1:5 у другій партії Ястремська викликала до себе тренера і після консультації вирішила не продовжувати матч.

Костюк у другому раунді кваліфікації програла іншій представниці Чехії Марі Боузковій з рахунком 0:2 (3:6, 1:6). Гра Марти була більше схожа на гойдалки - в першому геймі на своїй подачі вона програвала 0:40, відігралася, але все одно гейм віддала. Схожа ситуація була і в наступних геймах, але всі вони завершилися на користь чешки, яка повела 5:0. У цей момент українка переломила хід матчу, вигравши три гейми поспіль. Але зробивши два брейки, Костюк віддала подачу і, як підсумок, програла перший сет.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

На початку другої партії Марта зробила брейк і повела 1:0, але замість розвитку ініціативи українка віддала шість геймів поспіль і програла поєдинок.

Козлова, сіяна під сьомим номером, у другому раунді кваліфікації, програла Гаррієт Дарт з Великобританії 1:2 (6:2, 1:6, 6:7(7)).

У вирішальному сеті Дарт двічі подавала на матч за рахунку 5:4 і 6:5, але українка робила брейк і в підсумку перевела матч на тайбрейк. Там Козлова вела 4:1, однак відривом не скористалася. Катерина реалізувала два матчболи, тоді як британка з четвертої спроби завершила поєдинок на свою користь.

В основній сітці турніру в Брісбені зіграють українки Еліна Світоліна і Леся Цуренко.

Перемога Даяни Ястремської

Українська тенісистка Даяна Ястремська обіграла 32-річну американку Варвару Лепченко у чвертьфіналі кваліфікації турніру в Брісбені.

18-річна українка перемогла представницю США з рахунком 2:1 (3:6, 6:1, 6:4).

Як і Марта Костюк, перший сет Ястремська програла, але переломила хід матчу і зуміла виграти його.

Зазначимо, що у другій партії Даяна виграла шість геймів поспіль і миттю перевела матч у третій сет. У вирішальній партії українка після двох відданих подач при рахунку 0:3 зробила три брейки і з другої спроби все-таки подала на матч.

Перемога Марти Костюк

У чвертьфіналі кваліфікації турніру в Брісбені українська тенісистка Марта Костюк обіграла 26-річну представницю Британії Хізер Уотсон.

16-річна українка перемогла Уотсон у трьохсетовому матчі з рахунком 2:1 (6:7, 6:2, 6:3).

Відзначимо, що, програвши перший сет, Костюк переламала хід подій і домоглася переможного результату.

Турнір в австралійському Брісбені буде проходити з 30-го грудня 2018-го року до 6-го січня 2019-го року.

Ігри основної сітки почнуться 31 грудня.

Календар Джоковича

Став відомий розклад турнірів, в яких візьме участь сербський тенісист Новак Джокович у першій частині сезону. Про це 31-річний балканець повідомив за допомогою свого офіційного сайту.

Новий сезон для першої ракетки світу з Сербії розпочнеться вже 31-го грудня в Досі на турнірі серії ATP 250. До речі, Новак ставав переможцем в Катарі двічі — в 2016 і 2017 році.

Зазначимо, що на турнірі в Досі візьме участь українець Сергій Стаховський.

Після цього Джокович візьме участь у Australian Open, а навесні проведе 4 турніри серії ATP 1000 в Індіан-Уеллсі, Майамі, Мадриді та Римі.

Так виглядає календар Джоковича на першу половину сезону:

Абу-Дабі (виставковий), Доха (ATP250), Australian Open, Індіан-Уеллс, Майамі, Монте-Карло, Мадрид, Рим, Ролан Гаррос, Вімблдон.

Нагадаємо, жіноча тенісна асоціація WTA випустила ролик, присвячений перемозі першої ракетки України Еліни Світоліної на Підсумковому турнірі в Сингапурі.
В груповому раунді турніру Світоліна перемогла Каролін Возняцкі, Кароліну Плішкову та Петру Квітову. У півфіналі українка обіграла Кікі Бертенс, а у фіналі перемогла Слоан Стівенс.

Нагадаємо, після перемоги на Підсумковому турнірі WTA, Світоліна зізналася, що її мотивувало.

Еліна Світоліна з тренером

"Безумовно, це моя найбільша перемога і дуже приємно, що я завоювала її саме тут, в Сингапурі. Це прекрасне місто, щоб приймати Підсумковий турнір, але він проводиться тут в останній раз. Так що я буду з нетерпінням чекати можливості захистити свій трофей в Шеньчжене в наступному році.

Звичайно, турнір Великого шолома є моєю метою. Я хочу перенести свою впевненість у наступний рік. Тоді і подивимося, що з цього вийде. Поки що нам потрібен час, щоб зрозуміти, що я зробила і проаналізувати всі події та дії, які відбулися на цьому тижні.

Треба просто посидіти з командою після декількох тижнів відпочинку і потім вже відштовхуватися від цього", - передає слова Світоліної SNTV.

Еліна Світоліна

Як повідомляв портал Знай.ua, перемогу Світоліної визнали однією з сенсацій сезону.