Найтитулованіший клуб незалежної України Донецький футбольний клуб "Шахтар" достроково став чемпіоном України. "Гірники"» 12-й раз стали чемпіоном і обійшли за кількістю трофеїв київське "Динамо".

"Шахтар" дванадцятий раз в історії став переможцем чемпіонату України (2002, 2005, 2006, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2019). Під керівництвом теперішнього тренера Паулу Фонсеки це вже третя перемога УПЛ "гірників".

За три тури до завершення Прем'єр-Ліги Донецький "Шахтар" здобув титул чемпіона України, обігравши луганську "Зорю" з рахунком 1:0. "Шахтар" продовжує випереджати київське "Динамо" на 11 очок і став недосяжним для свого найголовнішого конкурента у боротьбі за першу позицію у турнірній таблиці.

У матчі 29-го туру "Шахтар" мав повну перевагу в матчі з луганчанами і рахунок міг бути куди більшим.

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

На 11-й хвилині був забитий єдиний гол в цій грі. Після пасу від Сергія Болбата Жуніор Мораєс легко переграв Микиту Шевченка - 1:0. Через десять хвилин Мораєс міг оформити дубль, але цього разу Шевченко рятує ворота "Зорі". На 43-й хвилині Мораєс мав ще одну нагоду, щоб збільшити перевагу, але його удар був заблокований захисником.

У "Зорі" за весь матч був чи не єдиний момент, але на удар Богдана Леднєва зреагував Андрій П'ятов. Чемпіонат продемонстрував гарну підготовку багатьох футболістів, чия майстерність, на думку головного судді змагань, дедалі зростає.

У фінішні 45 хвилин "Шахтар" продовжував домінувати і не реалізовувати непередбачувані моменти біля воріт "Зорі". Найбільш реальний шанс у "гірників" мав знову таки Мораєс. Після удару бразильського українця Шевченко у шпагаті перевів м`яча на кутовий.

Нагадаємо, Ювентус може очолити легендарний форвард головного суперника.

Як повідомляв "Знай.ua", 34-річний португальський форвард Ювентуса Кріштіану Роналду спробував себе в ролі прораба, проінспектувавши будівництво свого готелю в марокканському місті Марракеш. Кріштіану є власником двох готелів, які знаходяться в Лісабоні і Фуншалі.

Також портал "Знай.ua" писав, що Ліверпуль розгромив Барселону з рахунком 4:0 і вибив з Ліги чемпіонів.