Жіноча збірна України з фехтування на шпагах у складі Інни Бровко, Анни Деркач, Дар'ї Варфоломєєвої і Влади Харькової виборола друге місце на чемпіонаті Європи U-23 в болгарському Пловдиві.

Українські шпажистки отримали третій номер посіву, завдяки чому стартували відразу в 1/4 фіналу. На цій стадії наші фехтувальниці виявилися сильнішими естонок, перемігши суперниць з рахунком 45:30.

У наступному ж поєдинку Бровко, Харкова, Варфоломеєва і Деркач в напруженому протистоянні виграли у Польщі. Перед виходом на доріжку Бровко і Анни Мрошчак українки поступалися чотири уколи - 33:37. За час поєдинку з Мрошчак Інна не тільки скоротила розрив, але і привела команду до перемоги - українка завдала 12 уколів проти 5-ти у польки.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

У фіналі збірна українок не змогла зломити опір італійок. І хоча сили були практично рівними, в середині зустрічі італійська команда почала відриватися від наших спортсменок, і за підсумком бою обіграла їх з перевагою в 13 пунктів - 42:29.

Таким чином Деркач, Бровко, Варфоломеєва і Харкова стали другими і принесли Україні першу медаль континентальної першості в Болгарії.

Нагадаємо, раніше Ольга Харлан стала переможницею Гран-прі Сеула (Південна Корея). У фінальному матчі українка перемогла Чжи Єн Кім, здолавши суперницю в напруженій боротьбі лише в один укол - 15:14.

Як раніше писав Знай.ua, 52-річна українка Лариса Гетьман-Гнидунець стала першою жінкою в Україні, яка фінішувала на всіх шести головних марафонах світу серії World Marathon Majors.

Як повідомляв Знай.ua, українська легкоатлетка Дар'я Михайлова показала третій результат на міжнародному напівмарафоні в Познані (Польща). Михайлова подолала дистанцію за 1:12.28.
Першою фінішувала кенійка Ліліан Джелагат (1:11.13), а другою - ефіопка Аддісалем Тегегн (1:12.15).

Як раніше писав Знай.ua, українські гімнастки тріумфально виступили на Кубку світу в Болгарії і вибороли золото у групових вправах.