Українську легкоатлетку, чемпіонку універсіади в Наполі з потрійного стрибка, Ольгу Корсун дискваліфікували на два роки за застосування допінгу.
Дискваліфікація спортсменки триватиме до 11 липня 2021 року, повідомляє Експрес.
Всі результати Корсун починаючи з 2019 року, анульовано. Крім того, Ольга повинна повернути всі призові, які отримала за всі турніри після 12 липня.
"В Неаполі Корсун відразу після змагань здала аналізи. Згодом прийшли результати. В її організмі виявили сліди сечогінних препаратів.
Міжнародна федерація проінформувала нас про цю проблему, ми вирішили усунути спортсменку від виступів на два роки", - розповів генеральний секретар ФЛАУ Михайло Медвідь.
За словами колишнього старшого тренера збірної України з легкої атлетики Анатолія Голубцова, Корсун могла отримати чотирирічну дискваліфікацію.
"Якщо б у неї були виявлені анаболічні препарати, то було б рішення про чотирирічну дискваліфікацію.
Все-таки сечогінні препарати не вважають серйозним допінгом. Ці препарати допомагають зганяти вагу, стимулювати м'язи. Не скажу, що вони дають велику перевагу над суперником, але спортсмен опиняється в кращих умовах", - прокоментував Анатолій Голубцов.
Як писав Знай.ua, триразову російську чемпіонку світу зі стрибків у висоту відсторонили від змагань.

Марія Ласицкене, Getty Images

Марію Ласицкене не допустили до участі на турнірі в Глазго (Шотландія), який стартує 15 лютого 2020 року.
Таке рішення організаторів змагань засноване на санкціях, які наклали на Росію після рішення комітету з відповідності WADA усунути РФ від міжнародних змагань на чотири роки.
За словами менеджера спортсменки, організатори пояснили відмову тим, що Ласицкене може вчасно не отримати необхідний для виступу нейтральний статус.
Як писав портал Знай.ua, Комітет з відповідності Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) рекомендував звільнити Росію від міжнародних турнірів на чотири роки.