Для України Віталій Кличко - культова особистість. Ще на початку 2000х років у світі про нашу країну знали тільки по братам-боксерам Кличкам, та по футболісту Андрію Шевченку. Не секрет, що разом з братом Володимиром Віталій став брендом України.

Брати всю кар'єру йшли разом, підтримуючи і допомагаючи один одному. Давши обіцянку мамі ніколи не виходити один проти одного, вони в підсумку зібрали всі чемпіонські пояси суперважкої ваги в руках родини. Про це у своєму матеріалі пише портал isport.ua, в якому розбирає історію спортивного успіху Віталія Кличка.

Історія успіху Віталія Кличка, фото: isport.ua

Останній раз Віталій з'явився на ринзі в якості боксера 8 вересня 2012 року. Зустріч з німцем Мануелем Чарром спершу планувалося провести на НСК Олімпійський в Києві, але через труднощі в організації проведення довелося організувати все в Москві. Все завершилося в четвертому раунді, в якому лівим кросом Кличко розсік Чарру вилицю під правим оком, що призвело до рясної кровотечі. Після огляду лікаря рефері вирішив припинити поєдинок.

Історія успіху Віталія Кличка, фото: isport.ua

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Віталій Кличко, безсумнівно, був одним з найкращих боксерів в історії боксу, але він не отримав належної поваги. Деякі критикували його за стиль боксування, називаючи його незграбним – українець дійсно нетипово для боксу тримав руки на рівні стегон. Може стиль Кличка і не був привабливий для очей вболівальників, але в боксі важливий результат, а у нашого боксера він був. Він жодного разу не програв супернику на ринзі, а дві його поразки були через травму плеча і розсічення, причому в кожному з випадків він вигравав за очками.

Історія успіху Віталія Кличка, фото: isport.ua

Кличко виграв 45 з 47 професійних боїв і 41 з них нокаутом. Він володів титулом WBC в суперважкій вазі з 2003 по 2004 рік і знову з 2008 по 2012 рік. Він був одним з найдомінуючих чемпіонів в історії боксу.

Критики також стверджували, що у Віталія Кличка було мало конкурентів, щоб довести свою силу після відходу Льюїса на пенсію. Але з іншого боку, Джо Луїс, Майк Тайсон, Леннос Льюїс якщо і зустрічалися з топами, то коли вони вже пройшли свої найкращі періоди кар'єри. Фактично єдиним визнаним топом того часу був Володимир Кличко, але з братом він не міг вийти на ринг. Боксери в юності часто проводили спаринги, поки в одному з них Володимир не зламав ногу. Тоді мама боксерів попросила ніколи не битися один з одним навіть на тренуваннях.

Віталій Кличко - фото Українська політична арена

Можливо, Віталій виявився недооціненим через малу кількість боїв в США, але Кличку фінансово вигідніше було проводити бої в Німеччині, де вони з братом збирали стадіони.

Після завершення спортивної кар'єри Віталій Кличко зосередився на політиці. Ще до відходу з рингу він був депутатом Київради, а одразу після бою з Чарром пройшов зі своєю партією до Верховної Ради. Був одним з лідером Евромайдану і навіть заявив про висунення своєї кандидатури на президентських виборах, але в підсумку зняв її на користь Петра Порошенка. У 2014 році виграв вибори на посаду мера Києва, який займає і сьогодні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, перебуваю в найкращій формі за все життя, - 53-річний Майк Тайсон показав приклад молоді.

Як повідомляв Знай.uа з другом під пивасик, - Усик розповів, про який вчинок молодості шкодує.

Знай.uа писав, самоізоляція "нокаутувала" Усика, боксер поскаржився українцям - "Внутрішня агресія...".