Книга рекордів Гіннеса зареєструвала новий світовий рекорд швидкості для наземних рухомих апаратів, пілотованих жінкою. Його встановила американка Джессі Комбс, однак в ході цього заїзду гонщиця загинула.

Рекорд було встановлено 27 серпня 2019 року на дні висохлого соляного озера в штаті Орегон. Коли Комбс набрала швидкість, механічно пошкодилося переднє колесо її реактивного автомобіля. Фахівці припускають, що, швидше за все, через наїзд на невеликий твердий предмет.

Джессі Комбс померла миттєво від удару головою. Потім її автомобіль почав горіти.

Джессі Комбс було всього 39 років.

Джессі Комбс, фото:Instagram

"Ніякий рекорд не вартий цієї втрати. Але це була її мета, і для її досягнення вона доклала величезних зусиль. Я так пишаюся нею!", - написав у Instagram її партнер Террі Медден.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показати ще

Він підкреслив, що Джессі Комбс не допустила ніяких помилок під час заїзду і що це повинна була бути її остання спроба побити світовий рекорд на реактивному автомобілі.

"Того ранку вона прокинулася по дзвінку будильника і сказала:" Настав час увійти в історію!", - згадує він Террі Медден.

Джессі Комбс працювала спортивної телеведучої. Вона закликала жінок активніше брати участь в екстремальних видах спорту.

"Може здатися злегка божевільним йти прямо в вогонь ... Готові на це вершать великі справи. Люди кажуть мені:" Ти божевільна! ". Я відповідаю:" Спасибі! "- написала вона в" Інстаграме "за кілька днів до своєї загибелі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Чемпіонка США трагічно померла в 32 роки

Як повідомляв портал Знай.ua, в ДТП розбився на смерть відомий український баскетболіст Андрій Романиця

Також Знай.ua писав, у Харкові раптово помер видатний у минулому футболіст Борис Деркач, життя якого в останні роки складалася дуже важко.