Шанувальники столичного футбольного клубу "Динамо" вже здогадалися, що призначення в якості головного тренера Мірчі Луческу говорить про глобальну проблему. Журналісти припускають, що дану проблему брати Суркіси вирішувати не хочуть. Також є думка, що вони зовсім не думають про те, що така проблема існує.

Читайте Знай Google News!

Так, прихід румунського фахівця, якому днями виповнилося 75 років — це історія про не системність. Про це пише Олексій Мацкевич для Football.ua.

Мірча Луческу, фото з вільних джерел

У далекому 2004 році, Ахметов запросив Мірчу Луческу до клубу не просто як тренера, але й як менеджера, який разом з менеджментом вибудовував філософію Шахтаря. Цей проєкт планувався як довгостроковий. Луческу в "Динамо" опинився в діаметрально протилежній ситуації. У нього є два сезони, щоб добитися результату. Грубо кажучи, Луческу прийшов у квартиру, де треба зробити косметичний ремонт і здати в оренду.

Популярні новини зараз

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Тим цікавіше міркувати і про селекцію клубу в літнє трансферне вікно. Навряд чи Луческу куплять декількох атакуючих бразильців. І справа не стільки в грошах, скільки в тому, що на їх адаптацію немає часу. Зараз ніхто не чекатиме поки умовний Алан Патрік, який приїхав в Україну в 2011 році, заграє. Ігор Суркіс у нещодавньому інтерв'ю ТаТоТаке заявив, що Динамо має намір підсилити три позиції — центральний захисник, центральний півзахисник, якого президент охарактеризував як “box-to-box” і форвард.

На прес-конференції головний тренер "Динамо" заявив, що посилення, якщо вони і будуть, то будуть лише точкові. На першому тренуванні Динамо під керівництвом 75-річного румунського фахівця були присутні 28 футболістів, серед яких були і ті, хто поернувся з оренди: Ахмед Алібеков, Богдан Ледньов та Олександр Тимчик. Давайте почнемо з тих, хто може "народитися знову" в Динамо.

Микола Шапаренко, кадр з відео

Микола Шапаренко. 15 матчів, 719 хвилин (у середньому близько 47 хвилин за матч) один гол і нуль асистів.

Шапаренко спалахами грав при Хацкевичі і, як ми бачимо, грав дуже мало при Михайличенку. В останніх матчах тренерський штаб і зовсім випускав Миколу на позиції центрального півзахисника.

Міккель Дуэлунд

Міккель Дуелунд. 8 матчів, 232 хвилини (в середньому 29 хвилин за гру), без результативних дій в УПЛ.

Данець лише нещодавно відновився від травми і після карантину здавалося ось-ось піде. Ми не забуваємо про його двох голах у Кубку з Мінаєм, але після того матчу Дуелунд під час рідкісних виходів на заміну так і нічого не показав. Атакуючий півзахисник навіть не приховував своєї радості, дізнавшись новину про відхід Михайличенка. Колишньому тренеру Динамо просто не потрібен був футболіст з таким набором якостей. Дуелунд може бути головним конкурентом Шапаренка за місце на полі.

Мохаммед Кадирі

Мохаммед Кадірі: 15 матчів, 878 хвилин (58 хвилин в середньому за гру), один асист.

Кадірі, напевно, перший кандидат "на вихід" при будь-якому тренері. В особі ганця Олександр Хацкевич бачив надійного опорника, який буде таким собі Огнєном Вукоєвичем. Але... Кадірі футболістом виявився просто не того рівня. Мохаммед не швидкісний гравець, не бере участь у білд-ап команди (в матчі з Колосом йому взагалі не давали пас), і не показав якихось понад якостей в оборонних діях (відбори/перехоплення).

Ті кияни, хто ще не повернувся з оренди

Олександр Тимчик (оренда Зорі) 30 матчів, 2397 хвилин (в середньому 79 хвилин за гру), дві передачі.

Тимчик в Зорі був безальтернативною опцією для Віктора Скрипника на правому фланзі оборони. Зараз же йому належить змагатися з Томашем Кендзьорой і Олександром Караваєвим. Напевно Луческу гратиме з крайніми захисниками, які активно підключаються вперед. Однією з їх головних функцій при підтримці атаки — передачі з флангів у центр. Точність навісних передач у Тимчика в минулому сезоні - близько 25%. Ще один важливий показник — це передачі в штрафну площу і тут мова не тільки про навіси. У середньому Олександр виконує 5,5 таких передач з точністю близько 43%. М'яко кажучи показники не найвидатніші. Тим не менше, все залежить від моделі гри, в яку Тимчика помістить Луческу, якщо помістить.

Богдан Леднєв

Богдан Ледньов (оренда Зорі) 27 матчів, 1919 хвилин (71 хвилина в середньому за матч), 11 голів і два асиста.

Ігор Суркіс кілька разів особисто анонсував повернення Ледньова і Тимчика. Мабуть, президент Динамо перебував під величезним враженням від гри цих футболістів в Зорі. Богдан — атакуючий півзахисник, якому належить боротися за місце в складі з Шапаренком, Дуелундом і, можливо, Буяльським, який грав на цій позиції при Михайличенку.

Денис Гармаш

Ми забули ще згадати про Дениса Гармаша. Ви тільки уявіть Дениса в ролі підопічного Луческу. Ні, це зовсім зі світу фантастики.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, колишній гравець "Шахтаря" Ракицький натякнув, що у Луческу шило в одному місці.

Як повідомляв Знай.uа Мірча Луческу нікуди не йде. Пройшла перша прес-конференція з головним тренером "Динамо".

Знай.uа писав, Супрун записалася в ультрас Динамо: "Олігархам вигідно".