Статистика Російської Федерації щодо смертності від COVID-19 не відповідає дійсності і, за оцінками спеціалістів, становить не 74 тис., а 180. Таким чином, Росія посідає третє місце у світі за смертністю від хвороби.

Про це сказав політолог Дмитро Снєгирьов у програмі “Політика Навиворіт”.

“Давайте подивимося на ситуацію, власне, з коронавірусом на території самої Російської Федерації. Власне, станом на 2 лютого зафіксована рекордна кількість хворих на коронавірус. Приблизно 4 мільйони громадян Російської Федерації. Кількість померлих від коронавірусної хвороби - 74 тис. Це офіційна статистика. При чому, варто зауважити, що статистика не відповідає дійсності. І пояснюю чому: в порівнянні з 2019 роком рівень смертності в Російській Федерації збільшився на 14%. Себто, на 230 тис. громадян Російської Федерації. При чому, за оцінками спеціалістів, приблизно 180 тис. з них становлять саме люди, які померли від “ковіду”. Тобто, ми можемо говорити про те, що за рівнем смертності Росія наразі посідає третє місце у світі”, - сказав Дмитро Снєгирьов.

Він зазначив, що при цьому за рівнем захворюваності - Росія на п’ятому місці у світі.

“І давайте подивимося на рівень вакцинації у самій Російській Федерації. Власне, з заяв мера Москви, найбільш розвинутого, фінансово забезпеченого міста Російської Федерації, наразі провакциновано лише 300 тис. населення. Триста тисяч. Взагалі, очікується на лютий місяць вакцинація приблизно 1 млн громадян Російської Федерації. Я нагадаю, кількість населення РФ - це приблизно 144 млн громадян. Тобто, рівень вакцинації склав мізерний відсоток”, - підкреслив політолог.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

За його словами, Росія отримала замовлення на 1,2 млрд доз вакцини від COVID-19 "Супутник V" з 50 країн, однак саме виробництво в країні не налагоджене. РФ пояснює це тим, що у неї відсутні виробничі потужності і вони планують передавати частину замовлень іноземним партнерам.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що вакцині "Супутник V" не довіряють через летальні випадки.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Зеленський пообіцяв роздобути вакцину від Covid-19 у ЄС: "Стоїш з простягнутою рукою".