Український військовий з позивним "Шустрий" пішов в армію добровольцем одразу після анексії Криму. Тепер у нього за плечима безцінний і важкий бойовий досвід, а в серці — віра в Україну.

Про долю сержанта взводу одного з батальйонів бригади морської піхоти розповідають на офіційні й сторінці Операції об'єднаних сил у соціальній мережі "Фейсбук".

"Я прийшов до військкомату відразу після окупації Росією Криму. В травні 2014 року, під час чергової хвилі мобілізації, я вже одягнув військову форму", — каже Шустрий. Далі його очікували тяжкі й трагічні бої на Донбасі, де він, серед іншого, мав змогу особисто переконатися в ролі Росії у розв'язуванні конфлікту.

Після року на фронті чоловік повернувся додому, але у тилу йому не сиділося.

"Знаєте, армія затягує. Особливо під час війни. Ти лежиш вночі в м’якому ліжку і розумієш, що десь там побратими не сплять, десь там йде обстріл і гинуть українці. Не зміг залишитися осторонь, повернувся у військо", - ділиться своїми почуттями боєць ЗСУ.

Популярні новини зараз

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Воїни / фото: ООС

Наразі "Шустрий" навіть не має особливих планів на життя після армії.

"Зараз, поки йде війна, нічого не планую. Я зробив свій вибір – я потрібен на фронті тут і зараз. Треба відстоювати право України на самостійне майбутнє із зброєю в руках, а також вчити воювати покоління, яке приходить на передову зараз. Ми вже не ті, ким були 7 років тому. Ми нація, яка має сучасну армію та свій погляд на майбутнє країни", - стверджує головний сержант.

Нагадаємо, найманці на Донбасі накрили українських героїв з гранатометів і кулеметів, не вщухають ні вдень, ні вночі

Як повідомляв "Знай.ua", герої не вмирають: у Краматорську вшанували пам'ять загиблого молодого добровольця

Знай.ua писав, кулеметник Кирило після важкої контузії повернувся в стрій, щоб захищати Батьківщину: "Жодного разу не пошкодував"