За вікном в українців абсолютно відмінна картина - лишає нас морозний березень, а йому на зміну приходить квітень, вже зовсім близько до великого свята Воскресіння Христового. Цього року Великдень українці відзначать пізно, 2 травня. Однак це не привід сумувати в ці квітневі дні.
У нас є чудовий рецепт грецького пирога з заварним кремом, який допоможе зустріти світле християнське свято. Про це стало відомо завдяки новій публікації австралійського новинного порталу 7News.
Що нам потрібно: Тісто філо - 250 грам; Молоко коров'яче - 500 мл; Вершки - 200 грам; Яйце куряче - 3 штуки; Жовток курячий - 2 штуки; Цукор коричневий - 100 грам; Манна крупа - 65 грам; Ванільний екстракт - 2 чайні ложки; Масло вершкове - 100 грам; Цукор коричневий - 250 грам; Вода питна - 180 грам; Сік лимона - 1 столова ложка; Ванільний екстракт - 1 чайна ложка; Рожева вода - 1 чайна ложка.
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Етапи приготування:
1. Молоко і вершки довести до кипіння разом з ванільним екстрактом, і відразу ж зняти з вогню.
2. Яйця і жовтки збити з цукром. Додати до них мелену манку і добре перемішати. Не припиняючи збивати суміш, додати трохи гарячого молока, поступово влити все молоко. Суміш треба ретельно перемішувати, щоб не було грудочок.
3. У каструлю з товстим дном вилити яєчно-молочну суміш через сито. Нагрівати крем на слабкому вогні близько 10 хвилин, постійно помішуючи віночком, до того часу, поки він не загусне.
4. Вмішати в крем розтоплене вершкове масло. Остудивши.
5. У прямокутну форму викласти половину листів тіста. Кожен шар щедро змастити розтопленим вершковим маслом за допомогою пензлика.
6. Потім викласти на листи отриманий крем. Розподілити його рівномірно по всій площі форми.
7. Зверху викласти половину листів тіста філо, змащуючи кожен лист маслом.
8. Випікати пиріг в розігрітій до 180С духовій шафі близько 15 хвилин. Потім знизити температуру до 160С і випікати ще 30 хвилин, або поки верхні шари тіста не набудуть золотистого відтінку.
9. Поки випікається пиріг, приготувати сироп: в сотейнику змішати всі інгредієнти для сиропу. Довести отриману рідину до кипіння, помішувати її до повного розчинення цукру. Потім зменшити вогонь і варити сироп ще 6 хвилин. При цьому змішувати сироп не треба.
10. Як тільки пиріг спечеться, полити його отриманим сиропом. Дати пирогу охолонути і увібрати весь сироп.
11. Коли пиріг охолоне, порізати на порційні шматочки і подавати.
Раніше повідомляли, Євген Клопотенко зізнався, що розмовляє з ним: "Напружує".
Як повідомляв Знай.uа, Аніта Луценко зі "Зважені та щасливі" пояснила, як схуднути, не рахуючи калорії.
Знай.uа писав, куряче філе в каррі-соусі: Аніта Луценко видала божественний рецепт для стрункої фігури.