Багато українців з приходом карантину і нових обмежувальних заходів зустрілися з проблемами, які пов'язані з фінансами та їх обігом. На цей раз є скарги, що не у всіх населених пунктах країни присутні банкомати і апарати для безготівкового розрахунку.

Саме тому від президента Володимира Зеленського українці вимагають скасування постанови Уряду щодо "додаткових заходів з організації виплат і доставки пенсій, і грошової допомоги".

Автором петиції виступив Руслан Кулик, а її заголовок виглядає наступним чином: "Скасування обов'язкового отримання пенсій та грошової допомоги через банківські установи".

Про це стало відомо завдяки новому зверненню українців на офіційному порталі Президента України president.gov.ua у розділі для петицій.

"Згідно з п.15 ст. 106 Конституції України Президент призупиняє дію актів Кабінету Міністрів України з мотивів невідповідності Конституції України з одночасним зверненням з поданням до Конституційного Суду України.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Беручи до уваги, що постанова №277 КМУ від 29.03.2021 року "Про додаткові заходи щодо організації виплат та доставки пенсій і грошової допомоги за місцем фактичного проживання в межах України" прямо порушує права громадян на вибір способу отримання пенсій та соціальних допомог, а також та обставина, що тільки у 4% населених пунктах сільської місцевості є банкомати, в більшості магазинів у сільській місцевості відсутня можливість безготівкового розрахунку, зробить неможливим повноцінне розпорядження належними громадянинові засобами - прошу призупинити дію Постанови Кабінету Міністрів України №277 від 29.03.2021 року "Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання в межах України", - пише Руслан Кулик.

Петиція Руслана Кулика, скріншот: president.gov.ua

Важливо також зазначити той факт, що для офіційної відповіді від українського президента петиція повинна зібрати 25 тисяч підписів від громадян.

Раніше повідомляли, відключення електрики в житлових будинках: мільйони українців під загрозою залишитися без світла і роботи.

Як повідомляв Знай.uа, українці просять Зеленського відокремити Путіна від Росії: "Це неправильно, бачить весь світ".

Знай.uа писав, українець звинуватив "ПриватБанк" у крадіжці даних з телефону: "Хто дав право?".